Afbeelding

Verkeersweek basisschool De Palster

Onderwijs 60 keer gelezen
UDEN - Basisschool de Palster aan Germenzeel, opende maandag de Verkeersweek. Vanaf verschillende richtingen kwamen ouders en kinderen naar school in een‘looptrein’. Op een aantal plaatsen waren haltes gemaakt waar ze op elkaar konden wachten om gezamenlijk naar school te lopen. Verschillende kinderen hadden mooi versierde fietsen en ballonnen bij zich dus het was een vrolijke stoet.

[image=238039]

Op het schoolplein werd vervolgens samen met Gayane Eloyan, ‘the voice of Uden’ het speciaal ingestudeerde openingslied gezongen : Hallo Verkeer! Op de melodie van ‘Hallo Wereld ’werd er flink mee gesprongen en gezongen. “Doel van deze week is om de leerlingen bewuster te maken van het verkeer, het deelnemen hieraan en natuurlijk de gevaren,”sprak een van de verkeersouders. “We vinden het belangrijk dat kinderen leren dat deelnemen aan het verkeer leuk is, maar ook dat er regels gelden”.
De kleuters hebben komende week een oversteekproject en een speurtocht door de wijk. Dinsdag staat de trapvaardigheidskar op het progamma. Dan wordt met skelters een parcours gereden met diverse knelpunten erin. Midden- en bovenbouw wordt dan gecombineerd met groep 3, die op de step tussendoor gaat, waardoor de kinderen vooruit leren kijken. Verder is de bovenbouw met een digitaal project bezig, worden er verkeersborden ontworpen en worden de verlichtingskoffers gepresenteerd in groepen 5 en 6. Onlangs hebben de kinderen in groep 7 al het ‘dodehoekproject’ gedaan met een vrachtwagen. Kortom, verkeer is een belangrijk onderdeel van het lesprogamma op de Palster die het verkeersveiligheidslogo (BVL)heeft.
Belangstellenden die kennis willen maken met basisschool de Palste kunnen terecht tijdens de open dagen op 5 en 8 maart. Rondleidingen worden gegeven om 9.00 en 11.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant