Afbeelding

Udense 'Pietje Bell' wordt burgemeester

Politiek 112 keer gelezen
UDEN – De ‘Pietje Bell van de Udense politiek’. Zo werd oud-wethouder Marnix Bakermans genoemd bij zijn afscheid van het college in Uden, nu bijna drie jaar geleden. Volgens burgemeester Henk Hellegers haalde Marnix Bakermans ofwel ‘de belhamel van Jong Uden, kattenkwaad uit maar wel met de beste bedoelingen om Uden te veranderen’. Nu is hij dus voorgedragen als nieuwe burgemeester voor de gemeente Landerd.


[youtube=fjlYiN0bl7w]

Bakermans kwam al jonkie in de gemeenteraad voor de nieuwe fractie Jong Uden. Hij eindigde na acht jaar als wethouder voor die fractie. Hij zat aan het einde van de in Jong Uden afgesproken termijn en stapte daarom zelf op. Een fusie Uden-Veghel, Centrum West, de revitalisatie van de bedrijventerreinen maar ook de skatebaan, verbouwing van de Pul, Stichting C, het nieuwe Multicenter en het ziekenhuis waren volgens de burgemeester “stenen die Bakermans in het water gooide en die veel rimpelingen in de stroom brachten”. Bakermans werd ‘praktisch, communicatief en daadkrachtig’ genoemd. Commissie- en raadsvergaderingen waren momenten ‘waar hij doorheen moest’, zei hij bij zijn afscheid. Dan zal hij zeker in de gemeente Landerd nog wel ooit moeten slikken, want daar kunnen ze er ook wat van. Kritiek nam hij voor lief en praten als brugman kan hij. Het politieke spel lag hem wel. “Niets is mooier dan je eigen ideeën te spuien, geld bij elkaar te schrapen en anderen ervan te overtuigen dat je een goed plan hebt", aldus Bakermans in 2010. Gezien de actualiteit in de gemeente Landerd, zal hij ook daar zijn spraakvaardigheid hard nodig hebben.
De afgelopen paar jaar had Bakermans zijn eigen adviesbureau en heeft hij met zijn jonge partijgenoten mee gekeken vanaf de zijlijn.

[image=238100]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant