Afbeelding

Gezellig Italiaans koken in buitenlucht

Algemeen 9 keer gelezen
De Italiaanse kooktraditie beleven. Dat is het doel van evenementenorganisatie Mio Evento met de introductie van Italiaanse kookworkshops die vanaf april plaatsvinden in de buitentuin van de Ideeënfabriek aan de Liessentstraat 9a in Uden.

[image=238169]

Ze zijn zowel bedoeld voor particulieren als bedrijven. “Je kunt een dag reserveren voor een bedrijfsuitje. Dan kook je echt alleen met je eigen team. Ook met je vriendengroep of familie is dit leuk om te doen”, legt Esther Minderhoud van Mio Evento uit. “We koken volgens de Italiaanse traditie met een groot gezelschap in de buitenlucht. Dat kan in de buitentuin van de Ideeënfabriek, maar ook bij mensen thuis of op een andere locatie naar wens.”

Behalve het gezellig samen zijn staat ook de Italiaanse manier van koken centraal. Er wordt gewerkt met twee barbecuestijlen: houtskool- en gasbarbecue. De puurheid van de gerechten staat voorop. De Italiaanse Mama Antonella Barbella weet daar alles van: ze groeide op in Lanciano en koken werd een deel van haar leven. Minderhoud: “Verwacht dus geen vernederlandste pizza’s of pasta’s. Maar denk aan een varkensrollade die uren gaart op de barbecue of worstjes die je zelf maakt. De Italiaanse gerechten passen in deze tijd waarin mensen op hun gezondheid letten. Authentiek Italiaans is puur: er wordt gewerkt met zout en olijfolie, zonder vette sauzen.”

De data van de workshops: 6 en 20 april, 25 mei, 22 juni, 7 en 21 september, 5 en 26 oktober. Ze beginnen steeds om 12.00 uur en duren tot ongeveer 16.30 uur. Tot september worden er voorjaars-zomergerechten gemaakt. Vanaf september najaars-/wintergerechten. Meer informatie: www.mio-evento.nl
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant