Afbeelding

Toppianist in sfeervolle Kruisherenkapel

Muziek 28 keer gelezen
UDEN – Het pianoconcert van Francesco Attestie betekende zaterdagavond veel voor de organiserende Rotary Uden. De opbrengst is immers voor twee goede doelen. Dat komt wel goed; de Kruisherenkapel was uitverkocht en de mensen genoten van mooi pianospel. Alhoewel de pianist in het begin wat haastig overkwam, het tweede gedeelte en zeker zijn toegiften straalden wat meer rust en warmte uit.

[image=238241]

Volgens Noud Schampers van de Rotaryclub was de belangstelling boven verwachting. Het was een van de eerste avonden in de vernieuwde Kruisherenkapel waar een openbare activiteit werd gehouden. De mensen waren dan ook benieuwd naar deze toppianist, maar ook naar de entourage.

[image=238238]

De Italiaanse pianist Francesco Attesti kwam juist terug van een tour door Amerika. Volgens rector Vaanhold van de Kruisheren was hij eerder die dag al in Uden en kwam hij aardig over. Omdat de pianist zelf alleen het licht op het podium aanwilde, was het met het eerste deel van het concert donker in de kapel. Na de pauze was het licht aan, hetgeen wat meer sfeer bracht. Het is voor de organisatoren ook nog wennen. Zo waren er bijvoorbeeld geluiden dat de akoestiek wat beter geregeld moet worden en dat er een dimmer op het licht mag.
De opbrengst van deze avond gaat naar de Stichting Vrienden van Bernhoven en naar de opbouw van een school in Zimbabwe, een project waar oorspronkelijk Udenaar en Rotarian André Bongers bij betrokken is. Volgende week is bekend hoe hoog het bedrag zal zijn. "Het is meer dan we gedacht hadden, dat is zeker", lacht Frans Schmitz.

[image=238242][image=238240][image=238239]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant