Afbeelding

4G: Volkel en Boskant willen beiden herstellen

Voetbal 11 keer gelezen
VOLKEL – Zowel Volkel als Boskant kregen zondag een gevoelige tik. Reden voor eerherstel. Boekel Sport kan op eigen grond de koppositie versterken, mits het wint van Mariahout. VOW is zondag weer op sterkte en kan dat laten zien tegen ELI. Voor Avesteyn, dat zondag een paar punten inleverde in Vorstenbosch, zou winst ook weer eens lekker zijn.

Door: Peter Kuijpers

[image=238410]

Boskant ging zondag onderuit in Handel tegen de club met dezelfde naam. Een doelpunt van Zemir Hadzevic was voldoende voor drie punten. Trainer Theo van Lieshout van Boskant had maar één metafoor voor het veld in Handel: “Een regelrechte knollentuin.” Van Lieshout van was bovendien verbolgen dat een treffer van Boskant werd afgekeurd. “Een glaszuiver doelpunt en dat zag ook de scheidsrechter. Op advies van de clubgrensrechter keurde hij het alsnog af, terwijl hij eerst naar de midden wees. Volkel is een leuk voetballend team dat net als wij wat goed te maken heeft.”

Koploper Boekel Sport
Handel deed zondag zoals dat heet: goede zaken. De 1-0 winst op Boskant hield de ploeg van Mari van de Haterd lekker in top-5. Zondag uit naar ASV’33 dat onverwacht met 2-0 van Mariahout won. Koploper Boekel Sport is favoriet tegen Mariahout. De ploeg van Mariahout-trainer Rudy van den Enden won zondag knap van ASV’33. Boekel Sport speelde zich tegen SES dinsdag in vorm en won met 2-1.

Complimenten
VOW ziet zondag ELI op De Vonders verschijnen. Beiden zijn op plekken geraakt waar je het liefst zo snel mogelijk weer weg wil. VOW heeft weliswaar twee punten meer dan de tegenstander van komende zondag, maar is nog lang niet veilig. VOW-trainer Han van Rosmalen: “Het klinkt raar, maar ondanks het verlies tegen Stiphout Vooruit had ik de jongens toch complimenten gegeven voor hun strijdwijze. We zitten nu in een belangrijke fase van de competitie waarin elk punt belangrijk is. Komende zondag tegen ELI mag er zeker niet verloren worden. De eerste wedstrijd hebben we makkelijk gewonnen, maar trainer Hans Meeuwsen zal zijn team op scherp zetten en ons geen ruimte geven. Gisteren met een volledige selectie getraind en alvast alles op scherp gezet voor komende zondag. De spelers weten dat dit een belangrijke wedstrijd is en willen de punten in Zijtaart houden.”

Pieter Kuipers
Avesteyn-trainer Antwan van Rijn is nog verbolgen dat zijn team op De Bergakkers in Vorstenbosch punten liet liggen. Vorstbossche Boys speelde al vanaf de dertigste minuut in de eerste helft met tien man omdat John van Cleef met rood naar de kant werd gestuurd. Van Rijn: “Tegen Stiphout Vooruit hebben we nog wat goed te maken. Dus we gaan zondag voor de winst! Helaas moeten we het doen zonder de geschorste Roy Wijlaars en de geblesseerde Wesley Verkuilen. Daarentegen is Pieter Kuijpers sinds januari mee aan het trainen en vanaf de winterstop dus inzetbaar.

[image=238473]

Graadmeter
DVG kreeg zondag veel aanzien na de winst bij Volkel. De Liempdenaren gingen al lekker de winterstop in en besloten het jaar 2012 met winst in en bij Handel. Dan wordt er wat van je verwacht na zo’n knappe winst als tegen Volkel. DVG-trainer Rob van Griensven: “Ja, een knappe overwinning, alle complimenten voor de spelers. Vooraf gezamenlijk met ervaren spelers een strijdplan gesmeed. Als ik zie hoe deze jongens de jongeren bij de hand nemen en ze in die plannen laten deelnemen, dan is dat erg knap tegen een goede ploeg zoals Volkel wel degelijk is. Vorstenbossche Boys is voor ons weer een graadmeter. Vorig seizoen hebben we promotiekansen verspeeld tegen degradanten zoals NLC'03 en Nijnsel, wat ons negen punten heeft gekost. Daar moeten we van geleerd hebben.”

Paar blessures
Vorstenbossche Boys-trainer Willem van der Burgt: “Een verdiend punt waarmee we ons hebben beloond afgelopen zondag. Nu wordt het tijd voor de eerste overwinning en het maakt me uiteraard niet uit tegen wie. We zijn nog niet helemaal compleet, nog een paar blessures en de rode kaart van afgelopen week uiteraard maar we kunnen zeker weer een aardig elftal op de been brengen. DVG is echter een goede tegenstander die niet voor niets afgelopen zondag Volkel versloegen. Ze zijn snel in de omschakeling en hebben een jong elftal waar veel strijd in zit.”

Programma 4G voor zondag:
-ASV'33 - Handel
-Boekel Sport - Mariahout
-DVG - Vorstenbossche Boys
-Boskant - Volkel
-VOW - ELI
-Avesteyn - Stiphout Vooruit

Stand in 4G:
1 Boekel Sport 13 - 30
2 Avesteyn 13 - 26
3 Boskant 13 - 24
4 Handel 13 - 23
5 DVG 13 - 22
6 Stiphout Vooruit 13 - 20
7 Volkel 13 - 17
8 ASV'33 13 - 17
9 VOW 13 - 14
10 Mariahout 13 - 13
11 ELI 13 - 12
12 Vorstenbossche Boys 13 - 3

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant