Afbeelding

Gemeente leent staantafels uit

Opmerkelijk 11 keer gelezen
UDEN – Snoeischaren, bezems, een kruiwagen, afvalzakken, veiligheidspionnen, zo’n beetje al het gereedschap waarmee de mensen van de gemeente Uden op pad gaan om de leefomgeving van de bewoners op te knappen, is te vinden in de ‘Samenhanger’. Voortaan kunnen inwoners deze aanhanger lenen om zélf hun straat of wijk op te krikken.

[image=239126]

Met vereende krachten werd vrijdag door de kinderen van de Bitswijkschool de Samenhanger onthuld. Buurtbewoners die zien dat de gemeente hun straat niet tot in de puntjes kan verzorgen, worden met de Samenhanger gestimuleerd om zelf de handen uit de mouwen te steken. Brandgangen schoonmaken, zwerfafval opruimen, palen rechtzetten en allerlei andere klussen, de Samenhanger is gemaakt om dergelijke klussen te voorzien van het nodige gereedschap. Area en de Gemeente Uden lenen de Samenhanger gratis uit met een medewerker!
De Samenhanger bevat overigens niet alleen gereedschap, want om samen te kunnen hangen, zijn er ook twee staantafels in de aanhangwagen gestopt. Een koffiezetapparaat ontbreekt, maar in elke straat of buurt is er vast wel iemand die koffie wil zetten om de harde werkers in hun pauze te verwennen. Want samen je straat opknappen is natuurlijk ook heel gezellig!

[image=239125]

[image=239127]

[image=239128]

[image=239129]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant