5H: NLC'03 wint wederom 'zes punten duel'

Voetbal 48 keer gelezen
UDEN / OSS - NLC'03 lijkt zich te gaan ontpoppen tot de belangrijkste belager van koploper Ollandia dat zelf niet in actie kwam. De ploeg uit Lith won namelijk met 2-1 van Nijnsel. Ook RKVV Keldonk blijft volgen terwijl Ravenstein dure punten liet liggen.

In Lith toonde trainer Gerrit Smits zich na afloop strijdvaardig. Smit: "Wij gaan voor de titel, voor iets minder doen we het niet. We pakken namelijk telkens veel punten tegen onze directe concurrenten." Tegen Nijnsel won NLC'03 verdiend al was het nog even billen knijpen toen Nijnsel vlak voor tijd 2-1 maakte. Paul van der Rijt deed dat wel met een wereldgoal. Daarvoor hadden Erwin Arends en Dave Vendelmans voor 2-0 gezorgd. Smits: "Dave scoorde met een typische Vendelmans-actie." Nijnsel was trouwens zelf van mening dat er meer had ingezeten dan een nederlaag.

Keldonk doet laat zaken
Op Sportpark De Koulberg in Keldonk was de thuisploeg dominant in het duel met WEC maar duurde het tot twaalf minuten voor tijd voor de handen in de lucht konden. Jan van de Akker werd gevloerd waardoor de scheidsrechter, vrij makkelijk gegeven overigens, naar de stip wees. Mark van de Linden stapte naar voren: 1-0. Even later besliste Van de Akker de wedstrijd door goed te reageren op een steekbal van Koen van Deurzen.

[image=239260]

Spektakel in Megen
Ulysses en SMCH maakten er een ware thriller van met een spectaculair slot. Diep in de blessuretijd maakte eerste Remi van de Camp nog 4-4 maar door Bob van de Berg wonnen de gasten alsnog met 4-5. Tijdens het duel was SCMH wat beter begonnen maar op een gegeven moment leidde Ulysses wel met 3-2. Vijf minuten voor tijd werd het pas weer 3-3 waarna dus nog drie goals volgden. Namens Ulysses scoorde Remi van de Camp twee keer terwijl ook Wout Pulles en Thijs van Schadewijk het net vonden. Carli van Asseldonk maakte twee doelpunten voor SCMH. Jorn de Koning, Niek van Doren en Bob van de Berg scoorden ieder eenmaal.

Ravenstein doet zichzelf de das om
In Loosbroek was Ravenstein de veel betere ploeg dan WHV maar toch stond het aan het einde gewoon 2-2. De bezoekers namen via Luuk Roosmalen en Lucas Brouwer een dikverdiende 0-2 voorsprong waarna de overduidelijke 0-3 niet werd goed gekeurd. De bal was zeker een halve meter over de lijn. Toch was er niets aan de hand voor de gasten maar een blunder achterin betekende onverwachts 1-2 waarna Lucas Brouwer in blessuretijd de bal in eigen doel gleed: 2-2. Trainer Peter van Orsouw had de pest in. "Het voelt alsof we hebben verloren."

FC De Rakt begint goed aan derde periode
In Uden walste FC De Rakt met gemak over OVC'63 heen: 6-2. Twee goals van Wesly van Creij en één van Guus van Kessel betekende een 3-0 voorsprong waarna Ferry van den Heuvel vaanf elf meter 3-1 maakte. Guus van Kessel, Jaap van de Rakt en Roy Timmers voerden de score verder op voordat Stijn Liefkens de eindcijfers vastlegde. FC De Rakt is nu koploper van de laatste periode. Na slechts één wedstrijd, dat wel.