4G: Volkel haalt uit in Handel

Voetbal 25 keer gelezen
HANDEL – Volkel heeft de zure nederlaag thuis tegen DVG weggepoetst in Handel. Boekel Sport blijft op kampioenskoers en niks lijkt de Boekelnaren tegen te houden ook ASV’33 niet. VOW en Avesteyn won eindelijk weer eens waar Boskant weinig problemen kende in Vorstenbosch.

[image=239296]

Handel – Volkel 1-4
Volkel deed in Handel goede zaken zoals dat dan heet. De Volkelnaren keken met de rust tegen een 1-0 achterstand aan. Jan van Grinsven was het die voor Handel scoorde. Na rust werd het in de vijftigste minuut 1-1 door Erwin van Dooren. Een mooie vrije trap van Sander van den Elzen betekende 1-2 en hiermee was het Handelse verzet gebroken. Luuk van den Elzen en Van Dooren met zijn tweede bepaalden de eindstand op 1-4.

[image=239295]

Vorstenbossche Boys – Boskant 1-4
Vorstenbossche Boys ging lelijk over de Boskantse hekel. Frank van der Heijden liet voor Boskant de openingstreffer noteren. De Boys uit Vorstenbosch kwamen echter via Mark van Heeswijk weer op gelijke hoogte. Vorstenbossche Boys werd sterker na het doelpunt van Van Heeswijk, maar het was Boskant dat weer een voorsprong nam middels Merks. Na rust was een levensgroot misverstand in de Vorstenbossche defensie oorzaak van de 1-3. Maikel Merks was opnieuw de maker. Na rust bleven de bezoekers de toonaangevende ploeg. Dit werd door Ron van Uden in de laatste minuut nog eens onderstreept nadat hij de eindstand op 1-4 bepaalde.

Stiphout Vooruit – DVG 2-2
Stiphout Vooruit en DVG hielden het in Helmond op een 2-2 gelijkspel. Lang leek de zege in Stiphoutse handen te belanden. Zelfs tot de 87e minuut. Drie dolle minuten van DVG brachten toch nog een 2-2 eindstand op het scorebord. Verantwoordelijk voor deze late Houdini act was Bas van Houtum die twee maal het doel wist te vinden. Vanzelfsprekend werd hij uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

[image=226959]

ASV’33 – Boekel Sport
Boekel Sport blijft lekker op kampioenskoers. Bij ASV’33 werd het een 1-3 zege. Hierbij bleven nog veel kansen onbenut. Dit tot ergernis van trainer John Slabbers. Frans Ketelaars bracht Boekel Sport na een kwartier spelen op 0-1 uit een mooie combinatie opgezet door Ruud Donkers en goed afleggen van Sjoerd Vogels. Tim Schuijers scoorde de 0-2. Schuijers ging goed door en ronde beheerst af. Na de pauze speelde Boekel Sport ondermaats en liet het de thuisploeg door Thijs van Uden op 1-2 komen. Vlak voor tijd zorgde Noud van Stiphout voor de bevrijdende 1-3.

[image=239293][image=239294]

Mariahout – VOW 1-2
VOW behaalde een nuttige zege in Mariahout. De rust leek met 0-0 in te gaan. Echter in de 42e en 43e minuut was het VOW dat via respectievelijk Bart van de Laar en Dorus Dortmans de stand op 0-2 bracht. Trainer Han van Rosmalen: “Kort na rust ging Rick van der Linden alleen op de Mariahoutse doelman af. Hij werd gehaakt, maar in plaats van rood en een strafschop wat overduidelijk was, gaf de scheidsrechter Rick een gele kaart wegens een schwalbe. Dat was echt en grove inschattingsfout.” Mariahout profiteerde onmiddellijk en kwam op 2-1, maar verder lieten het de Zijtaarders het niet komen in de derby en boekten een meer dan nuttige winst.

[image=239292]

ELI – Avesteyn 0-1
Avesteyn boekte weer eens een zege. In Lieshout werd het 0-1 voor de ploeg van trainer Antwan van Rijn. De rust was nog 0-0, maar in de tweede helft werd het alsnog 0-1 door een doelpunt van Dries Heerkens.