Afbeelding

Naakt Franciscusbeeld in MRK

Kunst en cultuur 54 keer gelezen
UDEN – Het Museum voor Religieuze Kunst in Uden heeft het beroemde, naakte Franciscusbeeld op zaal geplaatst. De nieuwe paus heeft zich vernoemd naar Franciscus met een verwijzing naar diens nederigheid en armoede. De keuze voor deze armoede wordt in het MRK met het beeld 'aan den lijve' gemanifesteerd.

[image=239577]

De paus is dinsdag in Rome officieel beëdigd. In een preek na zijn inauguratie zei Franciscus dat hij op wil komen voor de armen en de ouderen. Het Franciscusbeeld in brons is van Niels Steeenbergen (1938-1990). Verbeeld is het moment waarop Franciscus de kleren van zijn rijke aardse vader heeft afgelegd met de woorden: 'Voortaan draag ik de kleren van mijn Goddelijke Vader'. Het beeld werd in gips gemaakt en de maker won er in 1938 de Prix-de-Rome mee. In 1990 werd het beeld in brons gegoten.
In het MRK is op dit moment een Passie expositie te zien die goed ontvangen is. In die tentoonstelling is ook een bijzondere kruisweg opgenomen van emeritus pastoor Leo van de voormalige Pius X parochie. Het is een kruisweg speciaal voor kinderen. www.museumvoorrelgieuzekunstl.nl
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant