Afbeelding

Spoedpost in Uden 30 maart van start

Gezondheid 221 keer gelezen
UDEN - Zaterdag 30 maart aanstaande om 17 uur precies gaat de Spoedpost in het nieuwe Bernhoven in Uden van start. Het gaat hier om een intensieve samenwerking van Huisartsenpost HOV en de Spoedeisende Hulp van het nieuwe ziekenhuis in Uden. Het is de poort voor alle spoedzorg in avond, nacht en weekend.

[image=239682]

Inwoners van de regio Uden-Veghel die buiten kantooruren acuut medische zorg nodig hebben, hoeven met ingang van 30 maart niet meer te kiezen uit huisartsenpost of spoedeisende hulp maar kunnen direct contact opnemen met de Spoedpost. Dat doen ze door het bekende nummer van de huisartsenpost te bellen: 0900-8860. Aan de hand van de zorgvraag wordt vervolgens bepaald hoe en door wie ze geholpen worden.

Eén loket voor alle spoedzorg
De Spoedpost is een unieke vorm van samenwerking in spoedeisende zorg, die erop gericht is de patiënt zo snel en efficiënt mogelijk passende medische zorg te bieden in avond, nacht en weekend. Doordat ze in elkaars nabijheid werken, kunnen huisartsen en specialisten desgewenst snel met elkaar overleggen of een patiënt overdragen.
Zoals de naam duidelijk aangeeft is de Spoedpost alleen beschikbaar voor acute zorg, dat wil zeggen zorg die niet kan wachten tot het eerstvolgende spreekuur van de eigen huisarts.

Altijd eerst bellen

Voor een goede organisatie is het belangrijk dat de patiënt altijd eerst het nummer 0900-8860 belt en niet onaangekondigd naar de Spoedpost gaat. Het is verder verstandig om tijdens het bellen enkele zaken bij de hand te houden, zoals het verzekeringspasje en medicijnen die worden gebruikt. Het adres van de Spoedpost in het nieuwe Bernhoven is Nistelrodeseweg 10, 5406 PT Uden. Borden op het ziekenhuisterrein wijzen de weg.

Veghel sluit, Oss blijft
Tegelijk met de opening van de Spoedpost in Uden op zaterdag 30 maart om 17.00 uur wordt de huisartsenpost in Veghel gesloten. De huisartsenpost van HOV in Oss op het voormalige ziekenhuisterrein van Bernhoven blijft open. Ook hiervoor belt de patiënt het nummer 0900-8860. Samen met Brabant Zorg werkt HOV aan een nieuwe locatie in Oss, die naar verwachting in 2015 gereed is.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant