Afbeelding

Daltondag op Marimba

Onderwijs 41 keer gelezen
UDEN - Op basisschool Marimba is woensdag de nationale Daltondag gevierd. Aan de kinderen en leerkrachten was gevraagd om gekleed in de Daltonkleuren naar school te komen. Bij Dalton heeft iedere dag een eigen kleur. Alle kinderen zijn getrakteerd op iets lekkers en hebben in ateliers aan creatieve opdrachten kunnen werken.

[image=239726]

Eén van die opdrachten bestond uit het tekenen en inkleuren van een pauw. Met al die pauwen wordt er een grote ‘zo trots als een pauw wand’ in de school gemaakt waar iedereen (kinderen maar ook ouders en leerkrachten) iets tentoon kunnen stellen waar ze trots op zijn. Zo wil de school zichtbaar maken dat iedereen talenten heeft en uitdagen deze talenten te gebruiken.
Dalton onderwijs kenmerkt zich door samenwerken, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Het is een onderwijsvorm waar leraren en leerlingen de vrijheid krijgen om met elkaar te werken en leren; een samenleving in het klein. Dalton is geen systeem of methode, het is een manier van denken en doen. Dalton geeft vrijheid maar wel binnen bepaalde grenzen, het vertrouwen van de leerkrachten is hierbij de pedagogische basis. De essentie van Dalton onderwijs is experimenteren en op basis van reflectie tot verbetering komen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant