Afbeelding

Één Mulderke, één muziekshow

Onderwijs 27 keer gelezen
UDEN - ‘Wij zijn een eenheid’. Dat is wat basisschool ’t Mulderke donderdagmiddag in de Schaapskooi liet zien. Doormiddel van een muziekspektakel toonden de onder- en bovenbouw dat ze onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Zelfs is buiten het harde geluid dat de trommels maken te horen, zo enthousiast slaan de leerlingen van basisschool ’t Mulderke op de rode instrumenten. De Schaapskooi is gevuld met ruim vijfhonderd leerlingen en vierhonderd ouders die mee klappen met de muziek. Alle zitplaatsen zijn bezet.

Vaandel
Onderbegeleiding van dirigent Miep Baton en slagwerkschool Beat It geven alle kinderen van de basisschool, klas voor klas, maar ook samen een muzikale show weg. Groep acht brengt met trommels een bijzondere versie van Gangnam Style. Groep een brengt met een behulp van een instrumentje een hoorspel. Met plastic buizen maakt groep zeven muziek op de grond. “Zonder groep een of juist zonder groep acht was het niet het zelfde geweest. ’t Mulderke, ook al heeft het twee verschillende gebouwen, is één school.”, vertelt Ingrid van Meer, voorzitter van de ouderraad. “Tijdens de voorbereidingen hebben de kinderen van de onderbouw en bovenbouw elkaar leren kennen.”
Aan het einde van de middag wordt een vaandel onthuld waar de leerlingen allemaal een steentje aan hebben bijgedragen.
Burgemeester Henk Hellegers nam ook deel aan de show. Van dirigent Miep mocht hij ook even een stukje muziek maken. “Wat was dat geweldig. Ik ga dat voortaan thuis ook doen”, lachte de burgemeester.

[image=239721]

[image=239720]



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant