Afbeelding

Beroep Boekelsedijk ongegrond

Algemeen 14 keer gelezen
UDEN – De Raad van State heeft het bezwaar van Loftworxx tegen het besluit van de gemeente Uden om het bestemmingsplan Boekelsedijk 2 niet vast te stellen, ongegrond verklaard.

[image=239997]

Projectontwikkelaar Bert van der Heijden van Loftworxx wil een appartementencomplex met 18 starterswoningen en één reguliere woning mogelijk maken aan de Boekelsedijk in het sportpark. Ondanks allerlei aanpassingen van het plan op verzoek van omwonenden en gemeente werd door de gemeenteraad eind 2011 het bestemmingsplan toch niet vastgesteld. Ondanks de overeenkomst met de gemeente Uden. Tegen het plan kwamen ongeveer 650 zienswijzen vanuit de omgeving. Volgens de Raad van State kan een gemeenteraad niet verplicht worden aan gronden een bestemming te geven, die de raad niet in overeenstemming met een goede ruimtelijke ordening acht.

Parkeren
Verder was er bezwaar tegen het parkeren bij het nieuwe gebouw. Daarvoor zou de ontwikkelaar een verdiepte parkeergarage moeten bouwen. Maar Van der Heijden voert aan dat hij dat niet kan gezien de eis van de gemeente om starterswoningen tegen een prijs van maximaal € 142.000,- te realiseren. Van der Heijden zegt wel te kunnen voldoen aan de afmetingen van de parkeervlakken zoals Uden dat eist. De gemeenteraad had problemen met de in- en uitritten en parkeerplaatsen die de groenvoorzieningen en de monumentale bomen aan zouden tasten. De bestuursrechter kan zich daar in vinden. Aan het door Loftworxx geuite vermoeden dat de gemeente Uden alleen medewerking verleent aan de ontwikkeling van projecten waarbij zij een eigendomsbelang heeft, had de bestuursrechter geen boodschap. “Dat kan Loftworxx niet aannemelijk maken”, aldus de uitspraak van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant