Afbeelding

Zilveren Hart voor Strick en Donkers

Algemeen 23 keer gelezen
UDEN - In het bijzijn van werkgroep Uden en onder andere een aantal wijkhoofden ontvingen de heren Strick en Donkers de zilveren speld en een mooie bos bloemen van de Hartstichting. “Al tien jaar organiseren wij met plezier de collecteweek in Uden”, vertellen de heren.

[image=240042]

Het kwam als een verrassing, die extra attentie tijdens de wijkhoofdenavond. Zowel Max Strick als Harrie Donkers hadden het Zilver helemaal niet verwacht: “Wij zorgen er gewoon voor dat elk jaar in onze wijken de collectanten materialen krijgen en een fijne looproute. Dat we dat al tien jaar doen is ons compleet ontgaan, wij houden dat niet bij”.

Betrokkenheid
Max Strick zijn wijk is het centrum van Uden en hij probeert in deze wijk, samen met zijn collectanten, de strijd tegen hart en vaatziekten onder de aandacht te brengen. Tegelijkertijd zamelen alle vrijwilligers geld in, want naast het geven van tijd is het geven van een bijdrage, hoe klein dan ook, een manier om die strijd te steunen. Ook al heeft de heer Strick al een hele respectabele leeftijd bereikt, zijn enthousiasme en betrokkenheid zijn nog net zo groot als tien jaar geleden.
Wijkhoofd Harrie Donkers vult aan dat het elk jaar weer een uitdaging is om voldoende collectanten te vinden voor de looproutes binnen zijn wijk. “Soms is een collectant op vakantie of kan hij een jaartje niet meedoen in verband met ziekte, dan ga ik op zoek naar een passende oplossing. In feite is het een kwestie van een paar uurtjes lekker wandelen en toevallig heb je collectebus bij je.”

Waardering
"Het is slechts een bescheiden blijk van de enorm grote waardering voor zoveel inzet en betrokkenheid”, aldus José van de Coolwijk, coördinator bij de Hartstichting.
Dit jaar organiseren beide heren voor de elfde keer de Hartweek, dit jaar van 14 t/m 20 april.
Wie graag een handje helpt kan zich melden via
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant