Afbeelding

L’Arjolle Blanc verkozen tot Aspergewijn van het jaar

Algemeen 11 keer gelezen
Nu verkrijgbaar bij Wijnhandel Van der Heijden

Nog een maandje geduld, dan kunnen we weer genieten van verse asperges van eigen bodem. En die smaken nóg lekkerder met een goed glas witte wijn. Het Brabants Asperge Genootschap kiest ieder jaar de wijn die zich het allerbeste laat combineren met het witte goud. Dit jaar ging L’Arjolle Blanc van de Zuid-Franse wijnmaker Louis-Marie Teisserenc met deze eervolle titel aan de haal.

Het 22ste Brabants Asperge Wijnconcours, dat op 25 februari jl. werd gehouden, bestond uit een blindproeverij van 25 ingezonden wijnen. Hieruit selecteerde de jury – bestaande uit restaurateurs en aspergetelers – 6 finalisten. ‘s Avonds proefden de juryleden deze 6 finalisten opnieuw. Daarna werden de rapportcijfers samengevoegd met de beoordelingen van de aanwezige asperge- en wijnliefhebbers, oftewel de stem van het publiek. Het resultaat: de L’Arjolle Blanc werd tot Aspergewijn van het jaar 2013 gekroond. Het is de derde keer dat één van onze wijnen dit Asperge Wijnconcours wint. En daar zijn we trots op!

[image=240088]

Origineel, fris en fruitig
De Aspergewijn van het jaar 2013 is een originele combinatie van sauvignon blanc en viognier druiven, afkomstig van wijngaarden in de Côtes de Thongue (Zuid-Frankrijk). Dankzij het warme, mediterrane klimaat rijpen de druiven perfect en krijgen ze hun intense smaak. De L’Arjolle Blanc is een heerlijk frisse, droge witte wijn, met de geur van groene appel, perzik en abrikoos en een volle, sappige smaak. Omdat de wijn niet op eiken is gerijpt, blijft de fruitige smaak volledig behouden. Juist dit maakt deze wijn de perfecte begeleider van asperges. En voor wijnliefhebbers die niet van asperges houden: het is ook een heerlijk aperitief!

Proef ‘m zelf!
Wijnhandel van der Heijden importeert de L’Arjolle Blanc, samen met de inkoop-combinatie Les Généreux, rechtstreeks van de producent. De winkelprijs bedraagt € 6,35.

Voor meer informatie over deze wijn kunt u contact opnemen met Gérard van der Heijden van wijnhandel van der Heijden 040 2437543
www.heijdenwijnimport.nl/
[image=240089]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant