Afbeelding

Slotakkoord verhuizing Bernhoven

Algemeen 25 keer gelezen
VEGHEL/OSS – Ziekenhuis Bernhoven staat aan de vooravond van het meest ingrijpende onderdeel van de verhuizing naar Uden. Na de inventaris en het meubilair worden morgen (zaterdag) de patiënten van de ziekenhuislocaties in Veghel en Oss getransporteerd naar het nieuwe ziekenhuis. Een jaar van voorbereidingen komt tot een hoogtepunt.

[image=240121]

Hoewel morgen pas precies duidelijk wordt hoeveel patiënten er moeten worden vervoerd, verwacht het ziekenhuis dat het er maximaal 120 zullen zijn. Zij worden met speciaal ingerichte verhuiswagens naar Uden gebracht. In iedere verhuisvrachtwagen is er ruimte voor vier patiënten. Er zijn 10 zogenaamde highcare patiënten die met ambulances worden vervoerd.
De omvangrijke verhuisoperatie begint ‘s ochtends om 7.00 uur in Veghel. Om 12.00 uur neemt het ziekenhuis in Oss het ‘verhuisstokje’ over. Volgens het minitieus opgestelde draaiboek - niets wordt aan het toeval overgelaten - komt de laatste patiënt om 17.00 uur aan in Uden.

Voorverhuizing
De afgelopen dagen hield Bernhoven al een voorverhuizing. In zo’n 9.000 verhuisdozen, op ongeveer 200 rolcontainers en in 400 bakken werd de inventaris overgebracht naar het nieuwe onderkomen. De stafafdelingen en de poliklinieken verhuisden donderdag. Ook vandaag en morgen worden er nog voortdurend spullen verhuisd.
De Spoedeisende Hulp gaat maandag 1 april om 7.00 uur weer open. Vanwege de verhuizing vraagt het ziekenhuis om zaterdag en zondag bij spoedgevallen gebruik te maken van omliggende ziekenhuizen.

Kijk voor meer informatie op www.bernhoven.nl
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant