Afbeelding

Brugklassers Fioretti bezoeken Love buzz

Algemeen 17 keer gelezen
VEGHEL – Drie dagen lang staat er een grote groene vrachtwagen op de parkeerplaats van ROC de Leijgraaf in Veghel. Vanaf de Udenseweg is hij goed te zien. Het blijkt de Love buzz te zijn. Dit is een initiatief van de Rutgers Stichting. In de buzz wordt een interactieve game gespeeld door brugklassers van het Fioretti College, om te ontdekken wat zij vinden van liefde, seksualiteit en relaties.

[image=240130]

De leerlingen zijn in groepjes verdeeld en moeten in de bus vragen beantwoorden over relaties en intimiteit in de vorm van een quizz. Lieneke Arts presenteert de vragen aan de hand van filmpjes. In deze filmpjes spelen Sanne, Kim, Selim, Gio, Indra en Jasper een hoofdrol. Het groepje jongeren houdt zich bezig met het spel flesje draaien en moeten kiezen uit doen, durven of waarheid. Kim wordt uitgedaagd om met een zuigzoen naar huis te gaan. Wat is haar reactie? De scholieren gaan giebelend met elkaar in overleg.

Bespreekbaar
De brugklassers krijgen in de komende periode bij Mens en Natuur de module Puberteit en Seksualiteit. De Love buzz sluit goed aan bij dit project, dacht docente Esther van Dooren. “Het is een prima aanvulling om seksualiteit bespreekbaar te maken. Ze spelen in op actuele onderwerpen waar wij later nog op terug kunnen pakken.”

[image=240129]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant