Afbeelding

Zeelandsedijk wordt ‘Brabantse Recreatiedijk’

Algemeen 3 keer gelezen
VOLKEL - Vanaf volgende week maandag zal de Zeelandsedijk in Volkel niet langer meer op de kaart staan als de Zeelandsedijk, maar een nieuw leven leiden als de ‘Brabantse Recreatiedijk’.

[image=240137]

De naamswijziging van de Zeelandsedijk is oorspronkelijk een initiatief van drie gevestigde recreatiebedrijven aan deze weg, te weten de Brabantse Hoeve, BillyBird Park Hemelrijk en Dierenpark Zie-ZOO. In juni 2012, toen bekend werd dat Dierenpark Zie-ZOO flink zou gaan uitbreiden en vanaf 14 april dagelijks zijn deuren voor bezoekers opent, dienden zij al gezamenlijk het verzoek tot naamswijziging in bij het college van B en W van de gemeente Uden.
De naam ‘Brabantse Recreatiedijk’ zou de vele recreatieve voorzieningen en de gastvrije, Bourgondische sfeer volgens de ondernemers beter vertegenwoordigen dan de huidige naam. Het college wees dit verzoek echter af omdat het volgens hen enkel commerciële belangen zou dienen.
De drie recreatieondernemers legden zich niet neer bij deze beslissing en noemden als extra argument ook de verkeersveiligheid. Een ‘recreatiedijk’ is prima als 30 km-zone in te richten, zodat de verkeersveiligheid voor de vele fietsers en voetgangers in de straat toeneemt en het aantal verkeersongelukken hopelijk afneemt. De verkeersveiligheid van de Zeelandsedijk is het college al jaren een doorn in het oog. Op basis van deze argumenten besloot het college dan ook om alsnog toestemming te verlenen voor de naamswijziging.

Officiële handeling
Wethouder Thijs Vonk zal de naamswijziging a.s. maandag (tweede paasdag) om 14.00 uur officieel doorvoeren door zelf één van de vijf nieuwe straatnaamborden te onthullen. Dit bord vindt u op het kruispunt ter hoogte van Houtzagerij Van Engeland en BillyBird Park Hemelrijk. Ook de nieuwe borden t.b.v. de 30 km-zone worden die dag geplaatst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant