Afbeelding

A2 Koi toont bijzondere 'vangst' uit Japan

Zakelijk 401 keer gelezen
KERKDRIEL – Liefhebbers van koikarpers kunnen op Eerste en Tweede Paasdag hun hart ophalen tijdens de gratis te bezoeken derde Koi en Vijverdagen bij A2 Koi aan de Bulkseweg 22 in Kerkdriel. Op ruim 350 vierkante meter showroom zijn meer dan drieduizend vissen van ruim twintig bekende Japanse kwekers tentoongesteld. En dit alles voor zeer scherpe prijzen.

[image=240156]

De twee jonge Kerkdrielse ondernemers Mark Ackermans en Bas van Heertum bieden de bezoekers in 34 bassins het grootste aanbod van Japanse koi tot maar liefst 83 centimeter.

[image=240158]

In november vertrok het duo naar het Niigata gebied in Japan waar ze in een week tijd ruim vijftig kwekers bezochten om persoonlijk de mooiste, meest kleurrijke exemplaren te selecteren. Het zijn niet zomaar karpers die de ondernemers van A2 Koi uit Kerkdriel hebben uitgezocht. "De koi komt onder andere van Aoki, één van de kwekers die we hebben bezocht. Nu zijn de karpers helemaal bijgekomen van de reis, waar nodig ontdaan van parasieten en klaar om opgehaald te worden", legt Bas van A2 Koi uit. Zijn compagnon Mark Ackermans omschrijft de 'vangst' als 'bijzonder en van hoge kwaliteit'. "De Japanse koi zijn de laatste jaren steeds populairder geworden, maar het houden van koi is veel meer dan alleen het aanleggen van een vijver", aldus Mark. Tijdens de Koi en Vijverdagen kunnen liefhebbers zich vergapen aan spectaculaire vissen maar bijvoorbeeld ook de meest geavanceerde noviteiten op vijvergebied zijn gedurende deze dagen te aanschouwen. Maar er is meer. Bij A2 Koi kan iedereen ook terecht voor de juiste verzorging, voeding, waterverbeteraars en medicijnen.

Koi en Vijverdagen
A2 Koi biedt de bezoeker dus een totaalpakket. Bas: "We willen onze klanten nét iets meer bieden. Zo hebben we voor de Koi en Vijverdagen diverse experts uitgenodigd. Mike van Zijl van ProBites zal de bezoeker informeren over alles op het gebied van voeding en gezondheid van Koi. En Daniel Aarts, adviseur Sen-Eye, komt vertellen over het digitaal uitlezen van de waterkwaliteit via de computer of via een mobiele app. Jos Derks, docent en trainer van het nieuwe cursuspakket 2013 bij A2KOI, geeft tenslotte uitleg over waterkwaliteit, ziektes, anatomie, voeding, vijvertechniek en de cursussen die gaan plaatsvinden dit jaar. Kortom, de echte koi liefhebber of mensen met een vijver kunnen zich optimaal laten informeren deze dagen. En terwijl zij zich laten informeren, kunnen de kinderen zich laten schminken door kunstenares Nanda van Alebeek."

De A2 Koi en Vijverdagen zijn op 1ste en 2de Paasdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. A2 Koi is te vinden aan de Bulkseweg 22 in Kerkdriel en bereikbaar via (06) 54 70 00 63. Het complete programma van deze dagen en overige informatie is terug te vinden op www.a2koi.nl.

[image=240157]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant