Afbeelding

‘Jongeren interesseren voor de jacht’

Algemeen 10 keer gelezen
UDEN – “Het is een keer wat anders dan paaseieren zoeken”, lacht Hubert Slot, de voorzitter van De Buks, de Udense jagersclub die tweede paasdag op de Stadsweide in Uden de workshop ‘Paashaas schieten’ houdt. “We hopen zo jongeren te interesseren voor de jacht.”

[image=240147]

Zijn huiskamer lijkt bijna een museum vol jachttrofeeën. Bij elk berenvel of opgezette valk heeft Hubert Slot een mooi verhaal te vertellen. Avonturen die hij vooral in het buitenland beleefde. “Maar ook in Nederland kun je heerlijk jagen, hoor. En het is voor een goed doel! Dankzij ons werk blijft de wildstand op peil en verhongeren er geen dieren.”
Desondanks heeft jagersclub De Buks te kampen met een tekort aan leden. “Vandaar dat we de gratis workshop aanbieden”, vertelt Hubert. “Ik heb in Bulgarije een partij kreupele konijnen op de kop getikt. Die laten we los in de Stadsweide en daar kunnen de bezoekers dan op schieten.”
Een eigen buks meenemen hoeft niet, vertelt Hubert. “Geweren en hagelpatronen hebben we genoeg. Mensen mogen eventueel wél hun eigen konijn meenemen.”
De opbrengst van de jacht gaat naar een goed doel. “Een opvangtehuis voor slangen”, vertelt Huub. “Die eten graag konijn, en de kogels, die poepen ze gewoon weer uit. Geen probleem!”

Iedereen is morgen om 09.00 uur welkom bij de Stadweide aan de Veghelse Dijk. Gelieve geen bruine kleding aan te trekken.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant