Afbeelding

Verhuizing Bernhoven 'verloopt voorspoedig’

Gezondheid 63 keer gelezen
UDEN – “Alles verloopt voorspoedig”, vertelt Stella van Emmerik van Ziekenhuis Bernhoven, vrijdagmiddag. “We zijn nu aan het inventariseren hoeveel patiënten er morgen verhuisd worden.” Ook wordt de laatste hand gelegd aan het leeghalen en verhuizen van de poliklinieken in Veghel en Oss.

[image=240154]

Vanaf zaterdagochtend worden in de loop van de dag steeds delen in het nieuwe ziekenhuis geopend. Als alles volgens planning verloopt, zijn alle patiënten om 17.00 uur verhuisd. Om 19.00 uur is er zelfs al een bezoekuur. Het ziekenhuis heeft vanwege de kou gezorgd voor extra dekens. “De patiënten worden vanuit het ziekenhuis via een soort sluis direct in de verhuisvrachtwagen gereden, ze komen dus niet echt buiten. De dekens zijn dan ook vooral bedoeld om de patiënten warm te houden tijdens de rit naar Uden, in de vrachtwagens is het namelijk nogal koud”, licht Van Emmerik toe. De rit van Bernhoven Veghel naar Bernhoven Uden duurt zo’n vijftien minuten, de rit van Oss naar Uden ongeveer twintig minuten.
Bij het ziekenhuis in Uden is alles zo goed als af. Van Emmerik: “Het hoeft ook nog niet helemaal klaar te zijn, we gaan komend weekend in gebruik nemen, nog niet officieel openen.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant