Afbeelding

'We gaan er heel veel op vooruit'

Algemeen 123 keer gelezen
UDEN - De patiënten staan centraal op deze zaterdag, maar hun verblijf is tijdelijk. De medewerkers van Bernhoven lijken echter ook gelukkig te zijn met de verhuizing. "Heerlijk om hier te zijn”, lacht Silvie van Doorn van de spoedeisende hulp die in Oss gevestigd was. “Maar ik woon ook in Uden dus het is een thuiswedstrijd geworden.”

[image=240205]

Maag, darm en lever arts Bas van Balkom kijkt ook tevreden toe. "De verhuizing verloopt heel glad en minder chaotisch dan ik dacht. De meeste van mijn patiënten vonden de rit ook wel meevallen.”
Zelf moet de Osse dokter ook voortaan een eindje rijden. “Iets meer dan tien minuten rijden. Maar dit is een goeie frisse start. De logistiek is hier beter dan in Oss waar alles een beetje uitgebouwd was.”

[image=240203]

Ashley Venrooij zat met de patiënten in de vrachtwagen vanuit Oss. “Spannend, leuk en koud”, vertelt de verpleegkundige als ze net is aangekomen. Ze kon via het scherm naar buiten kijken. “Maar bij ons is het licht nog even uitgevallen. Vijf minuten zagen we even niets.”
Haar collega’s uit Oss stonden haar haar op te wachten. “Heel bijzonder”, vindt Nellie van de Wijgert. “Ik vond het heel ontroerend toen de patienten aankwamen.” Mariël Sustrunck knikt. “Maar het is een heel mooi ziekenhuis. Het is nog even zoeken, maar we gaan er heel veel op vooruit.”

[image=240204]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant