Afbeelding

Spoedpost Bernhoven nu ook in gebruik

Algemeen 38 keer gelezen
UDEN – Alweer een droom die is uitgekomen voor bestuursvoorzitter Johan van der Heide van ziekenhuis Bernhoven. De huisartsenpost, spoedeisende hulp en het ziekenhuis in één gebouw. Na de verhuizing van de patiënten van Oss en Veghel werd om vijf uur zaterdagmiddag de spoedpost in Uden in gebruik genomen. Om half zes kwam de eerste patiënt al binnen en even later was een huilend meisje de tweede.

[image=240224]

Directeur Gerben Welling vertelt dat Uden de eerste is in Noordoost Brabant waar ziekenhuis, huisartsen en spoedeisende hulp samen zorg op maat leveren. “Voorheen kon eigenlijk zestig tot zeventig procent van de mensen meteen door naar de huisarts, maar die kwamen in het traject van de spoedeisende hulp. Als de patiënt eerst gebeld heeft, kan een speciaal opgeleide triageverpleegkundige de ernst van de klachten beoordelen en bepalen of die naar de huisarts kan, of naar de spoedeisende hulp. In de regio Eindhoven hebben we daar al vier jaar ervaring mee en daar besparen we twee miljoen per jaar. Het is goedkoper en we leveren betere zorg.”

Voordelen
Heleen Huisman is medisch leider van de spoedeisende hulp en arts. “Een groot voordeel is dat een patiënt nu sneller op de goede plaats komt. Iemand met een verstuikte enkel hoeft niet naar de spoedeisende hulp, maar dat gebeurde wel vaak. Die kan naar de huisartsenpost en hoeft daarom niet zo lang te wachten. Want urgente patiënten met bijvoorbeeld hartklachten die gaan bij ons voor. Deze samenwerking heeft voor alle partijen voordelen.
Het nummer van de spoedpost van Bernhoven is 0900-8860
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant