Afbeelding

'Onbegrijpelijk, wat dat apparaat allemaal kan!'

Algemeen 4 keer gelezen
UDEN - "Echt mooi", vertelt Jan van Dam vanuit zijn bed over het nieuwe ziekenhuis. Gisteren kwam hij aan op zijn 72ste verjaardag vanuit Veghel aan en hij is al aardig gewend aan zijn nieuwe kamer, bijvoorbeeld de terminal. "Je kunt eten via apparaat bestellen, internetten, facebooken, radio, tv, het is onbegrijpelijk dat het allemaal kan."

[image=240259]

Een bakje aardbeien staat op zijn bedkastje. "Van de gemeente Uden gekregen als welkom", vertelt Jan die over de service erg te spreken is. "Het eten ook, het smaakt allemaal goed."

[image=240253]

Ben Looijenstein kwam uit het ziekenhuis in Oss vandaan. "Daar was het een beetje oud, maar dit is het neusje van de zalm." Op zijn smart tv heeft Ben de uitzendingen kunnen bekijken waar hij in te zien was, want de media hebben hem tijdens de verhuizing volop gefilmd. "Van het NOS-journaal tot SBS6", lacht hij. "Ik hoor overal: 'hé, ik ken u!"
Ook de omgeving van het ziekenhuis vindt Ben mooi, maar hij komt dan ook uit Uden. Hij mag buiten een luchtje scheppen. Nee, naar huis zal nog een paar weken duren, maar voor de nabehandeling kan de Udenaar straks op de fiets. Hij lacht: "Eindelijk kunnen wij dichtbij naar het ziekenhuis. Dit is een enorme vooruitgang voor Uden."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant