5G: FC Uden krijgt te weinig tegen Odiliapeel

Algemeen 9 keer gelezen
FC Uden maakte zich op voor een druk paasweekend eerst op zaterdag de inhaal wedstrijd tegen en in Odiliapeel en op paasmaandag de uitwedstrijd tegen sc. St Hubert. FC Uden trad zaterdag aan tegen het voor FC Uden altijd lastig te bespelen Odiliapeel. De wedstrijd stond al twee keer eerder op het programma maar werd steeds afgelast. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen leverde FC Uden slechts 1 punt op omdat Odiliapeel seconden voor tijd de onverwachte 2-2 binnen schoten en de Udenaren toen met een kater opzadelde.

[image=223945]

Deze onvervalste derby werd gespeeld onder leiding van een Udense scheidsrechter dhr. Nico Verstraten. FC Uden moest het zaterdag stellen zonder de geblesseerde Wesley van Dijk, de zieke Moukthar Soury en wegens werkverplichtingen afwezige Eugene Wateka. Toch waren de Udenaren de betere in Odiliapeel. Zeker wat betreft het veldspel. Odiliapeel kon voor de rust nog wel meekomen, ook omdat Patrick Witjes de lat raakte, maar na de rust was FC Uden heer en meester. Alleen het verdiende Udense doelpunt bleef uit. Mede ook door een niet gegeven strafschop. Kevin Poels werd in het strafschopgebied onderuit gehaald. En het moet gezegd worden, uitstekend keeperswerk van Odiliapeel keeper Jesse Zwanenburg.

FC Uden speelde Odiliapeel na rust helemaal zoek. Aanval op aanval gingen op het doel af van Odiliapeel. De mannen uit de Peel konden niets anders meer doen als met hand en tand de nul proberen vast te houden. Doelman Bram Rijkers heeft waarschijnlijk nog het meeste kou geleden. De allergrootste kans voor FC Uden was voor Jasper de Langen die in de slotminuut de verdiende voorsprong tot ongeloof van alles wat FC Uden was net langs zag gaan en zo FC Uden weer twee punten weg zag geven.