Afbeelding

Eerste buitenlandse winnaar Gouden Helm

Sport 22 keer gelezen
OPLOO – In alle 26 voorgaande edities was het steeds een Nederlander die in Oploo met de Gouden Helm naar huis ging, maar dit jaar ging de prestieuze prijs naar Duitsland.

[image=240834]

In de laatste ronde ontsnapte de 22-jarige Theo Reinhardt uit Berlijn – lid van een Duits nationaal selectieteam - uit de sterke 13-hoofdige kopgroep en trok de eerste prijs bij de elite-mannen naar zich toe. De tweede prijs ging naar Marco Brus uit Schijndel, de derde naar Teun van Poppel uit Hilvarenbeek.

[image=240953]

Aan de start van het hoofdmenu - Elite mannen (90 km) - stond een groot en sterk bezet peloton (ruim 100 renners), met zowel nationale selectiesteams uit Duitsland en Denemarken. De renners moesten in Oploo hun rondjes draaien op een open terrein, waarbij ze moesten afrekenen met de koude en een strakke wind. Toch werd er in een hoog tempo gereden, soms wel met 50 km per uur.

[image=240835]

Ook in het voorprogramma, met eerst de nieuwelingen en daarna de Elite Vrouwen, stonden telkens ruim 100 renners aan de start. Bij de nieuwelingen ging in Oploo de zege naar Marten Kooistra uit Jonkersland. De massasprint van het peloton bij de nieuwelingen eindigde overigens in een valpartij, waarbij twee renners gewond raakten. De verwondingen vielen overigens mee. Bij de elite-dames ging de hoofdprijs naar Inge Klep uit Schijndel.

[image=240951]

[image=240952]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant