Afbeelding

Lieke van Cuijk: ‘Volleybal gaat boven alles’

Sport 561 keer gelezen
UDEN – Het moet raar lopen willen de vrouwen van volleybalclub Saturnus zaterdag geen kampioen worden. Volgens rekenmeesters in de club kan zelfs een bescheiden nederlaag tegen TFC al voldoende zijn om de champagneflessen te ontkurken. Zaterdag zal er geen parkeerplekje voorhanden zijn aan de Klarinetstraat in Uden. Sporthal de Ring barst uit zijn voegen.

Door: Peter Kuijpers

[image=240900]

Een van die speelsters is Lieke van Cuijk (27) met als bijsluiter haar doeltreffende sprongservice. Dochter van ex-doelman Wim van Cuijk. Seizoenen lang de vaste keeper van voetbalclub UDI’19 en profclub NEC in Nijmegen. Broer Robin kwam zondag met UDI’19 als linkshalf nog in actie in de derby tegen Blauw Geel’38. Meewarig schudt hij nog zijn hoofd als we hem aan deze wedstrijd herinneren. Lieke van Cuijk zit in de wereld van de oogschaduw, lippenstift en heerlijke reukjes voor vrouwen. Lieke van Cuijk: “Ik ben schoonheidsspecialiste maar we zijn zoals je ziet druk aan het verbouwen. Als dat ooit eens klaar is wil ik mijn praktijk hier starten. Mijn vriend, die ook zijn eigen business heeft, wil hier ook kantoor gaan houden."

[image=240902]

Niet indutten
Zaterdag komt TFC uit Odiliapeel naar De Ring. Dat mag niet meer mis gaan. “Dat gaat het ook niet. Wij worden zaterdag kampioen. Uit wonnen we daar al met 0-4, dus een vijfpunter. De klap die we hebben uitgedeeld was twee weken geleden in Den Dungen bij concurrent Particolare. Daar hebben we de competitie beslist. We zijn er echt klaar voor, dat kampioenschap laten we ons niet meer ontnemen.” Een leuk afscheid voor scheidende coach Peter Barenbrug die de ploeg gaat verlaten. “Dat ook natuurlijk. Vind het jammer dat Peter weggaat. Leuke vent en prima trainingen. We weten niet wie hem op gaat volgen, dat is nog niet bekend.” Beetje laat toch? “Ja, dat wel. Ze zijn er volop mee bezig. Het feit dat we een nieuwe trainer krijgen heeft ook zijn voordeel .Hij kan voor wat nieuwe impulsen zorgen en waken dat we niet indutten.” Volgend seizoen derde divisie, heeft Saturnus daar wat te zoeken? “Dat zeker. We hebben een goed team met talenten die er aankomen. Misschien nog met een versterking erbij dan slaan wij geen slecht figuur daar. “

[image=240901]

Niet stoppen
Een paar maanden geleden waren Lieke van Cuijk en Kelly Kunz samen met leider (en vader) Matthijn Kunz gast in het sportprogramma op zaterdag bij SkyLine. De uitspraak die bijbleef van beide dames was: “We zijn hier niet voor ‘Jan met de korte achternaam' naar Saturnus teruggekomen. We willen maar één ding en dat is kampioen worden. En als het kan volgend seizoen wéér in de tweede divisie. We moeten alleen wat meer discipline tonen en nog harder werken. Dit seizoen ging het vaak wat spelenderwijs. Dat is niet erg, maar je moet ook om kunnen schakelen. Volleybal is superbelangrijk voor me. Ik zal dat niet snel opgeven.” Loes Boley, de nestor in het Udense team, begint de jaren te voelen. Toch is ze belangrijk al beginnen de botten soms te kraken. “Loes moet echt nog een jaar doorgaan. Ze is zo belangrijk voor ons en heeft zoveel ervaring. Die mag echt nog niet stoppen.”

Prachtig seizoen
Zaterdag gaat het dak er af van Sporthal de Ring. Niet erg gezien er langs de voormalige kerk een prachtig nieuw sportcomplex herrijst dat prima past in het kampioensjaar. En feesten kunnen ze bij Saturnus “Dat gaan we zeker vieren. Ieder brengt zijn eigen drankjes mee, dat wordt lachen. Ik denk zeker dat ik wel een paar dropshotjes achterover ga slaan. Dat moet kunnen na zo’n prachtig seizoen."

Zaterdag 17.30 Saturnus D1 – TFC D1 Sporthal de Ring

Het opgenomen interview met Lieke en Robin van Cuijk komt vrijdagmorgen in het SkyLine programma: 'Vroeg uit de veren' tussen 08.00 en 09.00 uur.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant