Afbeelding

UDI'19 hinkt in Nuenen op twee gedachten

Voetbal 18 keer gelezen
UDEN - UDI'19 is niet zonder schade uit het paasweekend gekomen. Eigenlijk was het een desastreus gebeuren om eerlijk te zijn. Tegen Schijndel werd er schandalig slecht gespeeld en met 0-3 verloren terwijl tegen Blauw Geel een zekere overwinning werd verspeeld.

De Parkzichters hadden zich helemaal uit de degradatiezorgen kunnen spelen maar nu moet men toch weer vol aan de bak. Aan de andere kant is UDI'19 ook nog kansrijk in de strijd om de 3e periode. De Udenaren hebben na vier wedstrijden een achterstand van twee punten op het zeer goed presterende Schijndel. Ook komende tegenstander Nuenen doet echter nog volop mee want heeft slechts één puntje minder dan UDI'19.

[image=226243]

Gelijkspel
Nuenen is een voetballend aardige ploeg. In Uden eindigde de heenwedstrijd in 2-2 omdat Kevin van Veen vlak voor tijd met een schitterende goal alsnog een puntje zeker stelde. Het is altijd afwachten wat UDI'19 op de mat gaat leggen. De ploeg kan op een goede dag alles, er zit aardig wat talent in, maar op de meest onverwachte en uiteenlopende momenten ook finaal door de ondergrens zakken. De technische leiding baalde maandag dat het team wederom niet in staat bleek om een voorsprong over de streep te trekken. Het ontbeert de ploeg aan wat typische voetbalslimmigheidjes door bijvoorbeeld eens een keer te gaan liggen of een balletje weg te tikken. Allemaal kleine dingetjes om gewoon die wedstrijd te winnen. Nu kwam Blauw Geel, dik in de toegevoegde tijd, alsnog gelijk. In Uden merkte men deze week in de wandelgangen overigens nog diverse keren fijntjes op dat de tweede Veghelse goal duidelijk buitenspel zou zijn geweest en dat de gelijkmaker pas kon vallen na een dubbele duwfout op Mark van de Meulenhof. En zaterdag had Schijndel-verdediger Gerke van den Akker met rood van het veld gemoeten toen hij de doorgebroken Kevin van Veen vasthield. Toch wordt er vooral ook de hand in eigen boezem gestoken. Gelukkig maar.

[image=213759]

Buitenspelers
Michiel van Zuidam is niet bezig aan zijn meest fijne seizoen bij UDI'19. Trainer Bas Gösgens eist meer van de altijd dreiging uitstralende winger dan hij nu presteert en laat dat merken door regelmatig het denkbeeldige bordje met nummer elf tevoorschijn te toveren. Ook Tim Wolf moest er zaterdag aan geloven. UDI'19 wilde Schijndel in de tweede helft bestrijden met minder diep staande vleugelspelers om zodoende de backs wat te laten zwemmen. Het hielp allemaal niet veel want de Udenaren kampten met een off-day. Zondag moet dat anders zijn want een nederlaag bij Nuenen zal er misschien zelfs voor zorgen dat de nummer vier van onderen, Blauw Geel, tot op één puntje is genaderd. Als UDI'19 wint in Nuenen dan zou het juist fijn zijn als de Veghelaren ook winnen want de tegenstander van Blauw Geel is Schijndel. Dat zou goed uitkomen richting derde periode. Het kan dus op alle fronten nog alle kanten op. Hoofdzaak is hoe dan ook zelf winnen in Nuenen. Kevin van Veen is in ieder geval geschorst na zijn reeds zesde gele kaart van het seizoen. Veel teveel natuurlijk, zeker voor een aanvaller. Ook Thijmen de Ruiter zal waarschijnlijk door een schorsing niet van de partij zijn. De Ruiter kreeg rood na een charge op Schijndel-speler Erik van Adelberg. (Willy Rooyakkers)

Programma Hoofdklasse B:
- Blauw Geel'38/JUMBO- Schijndel/VITAM Catering
- Someren- UNA/Brinvast
- Brabantia- Deurne
- Nuenen- UDI'19/Beter Bed
- Goes- Dongen
- Baronie- SV Venray
- EHC/Heuts- Groene Ster

Stand Hoofdklasse B:
1. UNA/Brinvast 20 - 48
2. SV Venray 19 - 39
3. Schijndel/VITAM 20 - 33
4. EHC/Heuts 20 - 32
5. Nuenen 21 - 32
6. Groene Ster 20 - 30
7. Baronie 20 - 29
8. UDI'19/Beter Bed 20 - 28
9. Deurne 20 - 27
10. Dongen 20 - 27
11. Blauw Geel'38/JUMBO 20 - 24
12. Goes 20 - 19
13. Brabantia 20 - 19
14. Someren 20 - 9
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant