Afbeelding

‘IJshockey is mijn leven’

Sport 15 keer gelezen
UDEN - Udenaar Youri de Winkel wordt morgen, 5 april, samen met zijn ijshockeyteam U18, gehuldigd. De huldiging is tijdens de oefeninterland van Nederland – België in Eindhoven.

[image=240920]

Het team van Youri staat in Eindhoven in de schijnwerpers, omdat zij tijdens de wereldkampioenschappen in Belgrado kampioen zijn geworden. De ijshockeyers waren ongeslagen tijdens het WK. Ze speelden tegen onder andere IJsland Spanje en Australië. Het team verbleef acht dagen in Belgrado. “We hebben er een geweldige tijd gehad”, vertelt Youri.

Beroep
Youri is al bijna heel zijn leven bezig met ijshockey en heeft grootse plannen. “Later wil ik van deze hobby mijn beroep maken.” In Nederland is niet veel geld te verdienen met ijshockey, maar in Zweden wel. “Het is mijn droom om later zo hoog mogelijk te spelen. Graag zou ik in Zweden spelen wonen, maar eerst maak ik mijn middelbare school af.” Youri is zijn vader enorm dankbaar. “Hij is mijn steun en toe verlaat. Zonder hem was ik nooit zo ver gekomen. Hij heeft me vanaf mijn vierde naar Nijmegen en vanaf negende naar Krefeld, in Duitsland, gebracht om te trainen.
Youri timmert volop aan de weg, momenteel speelt hij bij CTO Eindhoven. Dit is een topsport opleiding die school en een trainingsprogramma combineert.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant