Afbeelding

Varkensrace voor goede doel

Onderwijs 12 keer gelezen
UDEN - “Jaaa”, schreeuwen de kinderen in de gymzaal. Natuurlijk willen zij juf Denny graag helpen om geld in te zamelen voor Big Challenge. In de gymzaal van basisschool de Palster zitten de leerlingen van groep een tot en met vier te luisteren naar juf Denny.

[image=240926]

De basisschool uit Uden en varkenshouders, uit Oss Heesch, Uden en Vinkel, zetten zich samen in voor de strijd tegen kanker. Op 23 mei houden ze een Goede Doelen Dag.

Big Challenge
Juf Denny die samen met haar man Marcel een varkensbedrijf heeft, heeft een schootboek gemaakt. Ze vertelt de kinderen dat veehouders de gezondheid van iedereen met kanker belangrijk vinden. Daarom beklimmen ze elk jaar de Alpe d’Huez onder de noemer Big Challenge. Daarmee zamelen ze een miljoen euro aan sponsorgeld in. Dat wordt besteed aan onderzoek tegen kanker. De komende tijd gaat de basisschool met hen samenwerken. Tijdens de Goede Doelen Dag op de school is er een sponsorloop en zijn er boerderijdieren om te knuffelen. Daarnaast is er een varkensrace die de varkenshouders verzorgen. Alle deelnemers en bezoekers mogen op loten kopen om een stem uit te brengen op hun favoriete varken. Wie raadt welk varken het snelst het parcours aflegt maakt kans op een prijs.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant