4G: VOW kan voorsprong niet vasthouden

Voetbal 23 keer gelezen
BOEKEL – Bijna leek VOW te gaan stunten op De Donk, maar Boekel Sport kwam terug en overwon. Avesteyn blijft in de race en won met 2-4 bij ASV’33. Door de nederlaag van Vorstenbossche Boys is de ploeg gedegradeerd naar de vijfde klasse.

[image=241098]

Boekel Sport - VOW
Bart van de Laar opende de scoren in de uitwedstrijd bij koploper Boekel Sport. De Zijtaarders hadden zelfs op 2-0 kunnen komen, ware het niet zo dat aanvoerder Ruud van Asseldonk een strafschop niet wist te verzilveren. Na rust stelde Boekel Sport snel orde op zaken. Een streep van Noud van Stiphout betekende 1-1 en erop en erover maakte Van Stiphout er ook nog 2-1 van. Een fraaie kopbal van Lars van den Elzen naar 3-1 bracht de beslissing. De 4-1 van Tim Schuiers en libero Juul Hurkmans waren fraai maar alleen voor de statistieken. Rik van der Linden mocht namens VOW nog een keer van de witte kalkstip aanleggen, wat een 5-2 eindstand gaf. VOW speelt komende donderdag op De Vonders de belangrijke wedstrijd thuis tegen ASV’33 dat punt gelijk met de Zijtaarders staat.

[image=241097]

Handel - Vorstenbossche Boys
Vorstenbossche Boys is vanmiddag gedegradeerd uit bij Handel. Het verschil was klein, maar er werd met 2-1 verloren. De gasten uit Vorstenbosch begonnen sterk aan het duel in Handel. Luuk van Kessel kwam niet tot scoren oog in oog met doelman Manders van Handel. Maar in de 12e en 22e minuut gaf Van Kessel niet thuis bij levensgrote kansen. De kous op de kop kwam via een treffer van Handel. Giel Bos schoot zijn team op voorsprong: 1-0. Na rust kwam Handel op 2-0 door een stafschop. Veroorzaker was de Vorstenbossche doelman. Gijs Bexkens verzilverde dit klusje feilloos. De Boys bleven voetballen, dat mag als een pre gelden. Het loon van een treffer kwam via een fraaie lob van Gilbert Langenhuizen. Gescoord werd er niet meer, ondanks de numerieke meerderheid van de bezoekers wegens rood bij Handel. Vorstenbossche Boys degradeerde vanmiddag naar de vijfde klasse waar het jaren achtereen vertoefde. Een zwarte dag heet dat dan.

[image=241090][image=241091]

Stiphout Vooruit - Volkel
Stiphout Vooruit leek lang met een zege deze zonnige zondag te besluiten. De semi-Helmonders namen na een 0-0 ruststand in de 58e minuut een voorsprong door Teun Welten. Volkel bleef werken dat kan de ploeg niet ontzegd worden en kwam een kwartier voor tijd verdiend op 1-1.

ELI - Boskant
Boskant verslikte zich lelijk in ELI. Op Sportpark ’t Luytelaar was er niet meer mogelijk dan een gelijkspel ondanks de vele kansen. Voor rust was het Ron van Uden die zijn team naar een 0-1 voorsprong schoot wat ook de ruststand was. De ploeg van Theo van Lieshout vergat door te drukken en kreeg zeven minuten voor tijd de bekende pin op de neus. Lex Hollanders lachte het hardst want mocht de 1-1 binnenschieten.

[image=241111]

ASV'33 - Avesteyn
Avesteyn had een simpele middag op De Hut in Aarle-Rixtel. Thomas Fritsen opende de score voor de thuisclub voor rust. Na rust maakte de bezoekers uit Dinther korte metten met de gastheer. Dries Heerkens, Rens van Vugt en Roy Wijlaars (mooi doelpunt) namen alle illusies weg bij ASV’33. Nadat eerst Lars van Lee nog vergrootte naar 1-4, mocht Nick Hendriks milderen en de 2-4 eindstand bepalen.

Mariahout – DVG
Mariahout neemt het lijfsbehoud bijzonder serieus. Na de winst en tevens de periode op Handel werd er vanmiddag met 2-1 gewonnen van DVG. De Liempdenaren moesten het stellen zonder vier basisspelers. Martijn van de Linden opende voor zijn club met een mooie treffer naar 1-0. Na rust maakte Wilco Voets via een onhoudbare vrije trap in de 65e minuut gelijk. De wedstrijd verdiende eigenlijk geen overwinnaar, maar die kwam er toch. De sporadische aanvallen van Mariahout leidde in de tachtigste minuut tot een overtreding van Jeroen Caarls in het strafschopgebied. De penalty werd betwist door DVG, maar de neutrale toeschouwer zal toch wel gevonden hebben dat de bal terecht op de stip werd gelegd. Roy van den Broek voltrok het vonnis over DVG: 2-1.