Afbeelding

Expositie van overleden Grard van Extel

Kunst en cultuur 18 keer gelezen
VOLKEL - Grard van Extel is op 23 februari plotseling overleden. Hij werd 100 jaar. De expositie van zijn schilderijen, die voor eind maart gepland stond, gaat gewoon door, als eerbetoon aan de bekende Volkenaar. Vanaf 8 april tot eind mei worden zijn mooiste werken tentoongesteld in de bibliotheek van Volkel.

[youtube=gDdhOezlLIQ]

Grard schildert al vanaf 1950. Omdat zijn gezin flink uitbreidde was er weinig tijd om zich bezig te houden met deze hobby. Het leverde immers niets op dus werden de materialen opgeborgen. Na het overlijden van Drieka heeft hij de spullen weer eens bij elkaar gezocht. Grard begon met het schilderen van markante gebouwen van Volkel. Hij gebruikte daarvoor foto’s uit zijn eigen archief en hij maakte ook nieuwe opnames in de natuur van Bedaf en de Peel. Zo kon hij drie hobby’s combineren: eropuit met de scootmobiel, fotograferen en schilderen. Verschillende kunstwerken zijn al geclaimd door de vele kinderen en kleinkinderen.
Het was zijn grootste wens iedereen te laten kennismaken met deze bijzondere vorm van tijdsbesteding van een 100-jarige. Helaas kan Grard van Extel de tentoonstelling zelf niet meer meemaken.

[image=241106]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant