Afbeelding

Opening Kunsthuis 2 in oud postkantoor

Kunst en cultuur 17 keer gelezen
UDEN -De Stichting Udense Kunstenaars heeft weer iets te vieren. Op vrijdag 12 april om 16:00 uur wordt het tweede Kunsthuis in het voormalige postkantoor aan het Mondriaanplein officieel geopend door Burgemeester Henk Hellegers.

Iedereen is welkom om bij dit feestelijke moment aanwezig te zijn en samen met de kunstenaars een glas Jip&Janneke-champagne te drinken op Kunsthuis 2. Er is hard gewerkt door de kunstenaars van STUK en enkele vrijwilligers om van het oude postkantoor een fraaie tentoonstellingruimte te maken waar ook ruimte is voor het experiment en grote(re) installaties en conceptuele kunstprojecten. De openingsexpositie is getiteld “Something Different” waarin verassende werken te zien zijn. Er is ook een etalagetentoonstelling van alle Udense kunstenaars die zijn aangesloten bij STUK.

Experimenteel
"Net zoals de voormalige kledingwinkel Spinula, kunnen we ook deze locatie voor de Udense kunst gebruiken zolang er geen nieuwe huurder gevonden is", vertelt voorzitster Nathalie Abbing. "Kunsthuis 1 is een locatie waar in telkens wisselende thematentoonstellingen werk van Udense kunstenaars wordt getoond. In Kunsthuis 2 krijgen de Udense kunstenaars de mogelijkheid om samen aan kunstprojecten te werken, installaties te bouwen en meer experimentele kunst te tonen. Zo krijgen de beide Kunsthuizen elk een eigen sfeer en invulling."
De mensen die de smaak dan te pakken hebben, kunnen meteen doorlopen naar Kunsthuis 1 aan het Brabantplein 40. Daar is een expositie met de naam “In hogere sferen” te zien, ook op vrijdag en zaterdag van 11:00 tot 17:00. www.stuk-uden.nl

[image=241208][image=241207]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant