Afbeelding

UC prima op NK skiën-snowboard schoolteams

Onderwijs 91 keer gelezen
UDEN - Een leerling van het Udens College sector VMBO Eind vorig jaar kwam met de vraag of iemand van de sectie lichamelijke opvoeding de schoolcoach wilde worden voor het NK skiën / snowboard voor schoolteams.

[image=241234]

Het was de bedoeling leerlingen te werven voor de voorrondes van dit NK. Na enkele maanden waren twaalf leerlingen bereid om deel te nemen aan dit toernooi. Tijdens de voorrondes plaatsten zich een ski- en een snowboardteam voor het NK voor schoolteams. Bij ski club de Schans gingen deze teams hard trainen om zo een goede tijd neer te kunnen zetten. Acht deelnemers, vijf skiërs en drie snowboarders, stonden zaterdag klaar om de strijd aan te gaan. Door een enkele afmelding, ging het snowboard team niet naar het NK in Bergen bij ski / snowboard club Il Primo. Max Houben moest hierdoor een individuele strijd aangaan. Na hard werken wist Max een prima tijd neer te zetten (24.79 seconde).
Het ski team (bestaande uit 5 leerlingen) ging de strijd aan met andere scholen. Dit team, bestaande uit Katie van Stiphout, Timo Bijnen, Mees Roozen en Geert van Lamoen werd aangevoerd door Anouk Terwolbeck. Na hard werken noteerde zij ook een prima score van 34.26 seconden. Hierbij werden de drie beste scores bij elkaar opgeteld. De achtste plaats was het uiteindelijk resultaat. Coach Joke Terwolbeck en de aanmoedigende mensen vonden dit een prima resultaat. De leerlingen zelf waren erg kritisch en gaven aan deze score volgend jaar flink te gaan verbeteren. Ook docent lichamelijke opvoeding en schoolcoach M. van Kasteren was zeer tevreden. Allen hebben heerlijk genoten van een geweldig evenement. De inzet en support waren enorm. “Volgend jaar gaan we weer knallen tijdens dit jaarlijks terugkerend toernooi.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant