Afbeelding

Nieuwe Markant presenteert namen

Kunst en cultuur 29 keer gelezen
UDEN - Markant Uden is flink aan het uitbreiden met natuurlijk de bouw van een evenementenhal. In het nieuwe seizoensboek, verkrijgbaar vanaf 22 april presenteren het theater zijn aanbod voor het komende theaterjaar. "Maar liefst 133 voorstellingen, die stuk voor stuk met zorg en enthousiasme zijn gekozen door een programmacommissie", zo meldt Markant.


[youtube=gfyQCqigztk]

De commissie, bestaande uit personeelsleden van Markant Uden, heeft uit het totale aanbod 'de mooiste muziekoptredens, dolkomisch cabaret, meevoerende musicals, en prachtige dans-, toneel- en klassieke voorstellingen' gekozen: "Een brede selectie voor een breed publiek. Met onvergetelijke uitstapjes voor onze jongste bezoekers."

[image=212495]

Namen
Te zien zijn Jochem Myjer, Guido Weijers, Javier Guzman en Ronald Goedemondt. "Dat zijn slechts 4 namen uit de bijna 40 cabaretiers die u een lach bezorgen in Markant. Om kennis te maken met nieuwe talenten, bieden we weer de Cabaretserie 3-voor-30. Kiest men drie voorstelling uit een reeks van negen, dan betaalt men maar € 10,- per voorstelling. Ook dit seizoen bieden wij een mooi kennismakingspakket voor de klassieke voorstellingen; Klassiek Kwartet. Dit is een serie van vier gevarieerde uitvoeringen, waarvan je er slechts drie betaalt."

Première
De eerste voorstelling in het aanbod van de jeugd- en familievoorstellingen is een landelijke première. Arthur en de strijd om Camelot heeft in Uden zijn eerste uitvoering en dat belooft een middeleeuws spektakel te worden. Hierna volgen onder meer Bob de Bouwer, Ernst en Bobbie, Bobo, Sprookjesboom, Afblijven! en Oorlogsgeheimen.
Andere topvoorstellingen zijn Love Story, Yentl, Sonneveld en Harrie en Twee Meesters. En dan is er nog een heel scala aan theaterconcerten waaronder die van Boudewijn de Groot, Rob de Nijs, Frans Bauer, Rowwen Hèze, Giovanca en Golden Earring.
"De bijna 20 toneelvoorstellingen maken het brede aanbod compleet. Hierin zitten ook prachtige voorstellingen zoals Haar naam was Sarah, De kleine blonde dood, De Verleiders: De val van een super-man en Baantjer: De Cock en de moord in het theater."
Uiteraard staan er weer echte Udense producties op het toneel, zoals het Udens Oudejaarsprogramma ‘Wachten op de Radetzkymars...?’ en het winterkerstconcert van Mannenkoor de Karawanken.

Voorverkoop
Vanaf donderdag 11 april staat het nieuwe aanbod op de website www.markantuden.nl. De voorverkoop voor Vrienden van Markant start op woensdag 1 mei om 10.00 uur. De reguliere voorverkoop start op woensdag 8 mei om 10.00 uur. Reserveren kan via de website of via het bestelformulier welke op te vragen is via het Bespreekbureau.

[image=239056]

Opening
Vanaf oktober biedt Markant Uden echter veel meer dan alleen theater. "Met de nieuwbouw erbij zijn we vanaf dit najaar ook dé plek voor de meest uiteenlopende feesten, concerten en evenementen. En dan hebben we het nog niet eens over ons restaurant, waar je altijd terecht kunt voor een kop koffie of een lekker hapje eten. Eind dit jaar openen de evenementenaccommodatie en het restaurant hun deuren. Natuurlijk op feestelijke wijze!"

Layar
De uitgaven van Markant Uden zoals het maandprogramma, maar ook het seizoensboek zijn volledig dynamisch. "Met behulp van de mobiele app Layar krijg je, na het scannen van de pagina, meteen aanvullende informatie, filmpjes en muziek. Minder tekst, meer beleving!"

Markant Consumentenpanel
In november 2012 is het Markant Consumentenpanel opgericht. Dit panel bestaat uit kritische theatergasten die graag willen meedenken over hoe Markant Uden haar diensten, aanbod en services kan verbeteren. "Maar dat is niet het enige. Namens Markant bezoeken de panelleden een première of try-out van een voorstelling die later naar Uden komt. De recensie van hun beleving wordt geplaatst op de website van Markant. Ook voor het nieuwe seizoen gaat het panel weer op pad."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant