Afbeelding

FC Uden: 'Ambities nu gaan waarmaken'

Voetbal 17 keer gelezen
UDEN - Ze weten dat ze 'maar' de tweede club van het dorp zijn maar toch waait er de laatste tijd een nieuwe ambitieuze wind door FC Uden. Zowel op sportief gebied als qua sponsorbeleid en jeugdopleiding willen de bewoners van Sportpark De Vlasakker 'stappen' zetten. De eerste contouren zijn inmiddels duidelijk waar te nemen.

Remco Snoep is een kind van de club. Snoep: "Ik werd lid in 1983 en ben altijd in mijn hart aan de club verbonden gebleven. Als voetballer maakte ik uitstapjes naar UDI'19, Blauw Geel en JVC Cuijk maar ik bleef altijd contact houden. Aan voorzitter Toon Biemans beloofde ik bij deze club terug te komen." De makkelijk scorende spits hield woord en bouwde af bij zijn grote liefde. "Ik had best nog naar een 2e of 3e Klasser kunnen gaan maar dat wilde ik niet. De cirkel was rond."

[image=86377]

Nieuwe rol
Tegenwoordig trapt Snoep nog een balletje in het 4e elftal, samen met oude makkers als Roy Vermeij en Diederik Sliedrecht. Daarnaast is hij echter assistent van trainer Leon van Wanrooij bij het eerste team en ook al vijf jaar voorzitter van de sponsorcommissie. Remco Snoep kent alle ins en outs van de club en kan daarom uitstekend de ambities verwoorden. "Het is eigenlijk drieledig. Met het eerste elftal willen we hogerop. Als het een beetje meezit gaan we nu naar de 4e Klasse maar we denken dat we nog verder kunnen. Op het gebied van sponsorbeleid willen wij de ondernemers iets anders aanbieden dan het geijkte. Het is belangrijk om 'out of the box' te denken wat dat betreft. We zijn bijvoorbeeld trots dat Frits van Eerd van Jumbo ons heeft toegezegd wat te willen doen. Hij heeft niets aan een shirtje of een tasje maar hij vindt het wel leuk om op zaterdagochtend een bakfiets als koffiekar te laten dienen om zodoende de ouders een gratis kopje koffie aan te bieden. Dit soort dingen willen we met al onze sponsors creëren. Ik realiseer me goed dat bedrijven weinig extra business zullen genereren omdat ze FC Uden sponsoren. Daarom kom je in de wereld van het gunnen en dan is het belangrijk dat je wat te bieden hebt in het netwerkcircuit. Daarom organiseren we bijvoorbeeld 18 april aanstaande een borrelavond voor sponsoren en belangstellende ondernemers."

[image=241839]

Achterdeur dicht houden
FC Uden beseft zich terdege dat het vooral ook belangrijk is om de jeugd te binden. Snoep: "Inderdaad, door al onze ambities aan de bovenkant moeten we niet vergeten onze achterdeur dicht te houden. Daarom hebben we ook Eric van Gogh aangesteld als hoofd-opleidingen. Daarnaast zijn we bezig met een database systeem waarbij we kinderen goed volgen in hun ontwikkeling en ook kunnen bijsturen. Als kinderen te goed worden voor FC Uden dan stimuleren we ze om weg te gaan maar we blijven ze wel volgen. Bij wijze van spreken laten we ze telkens weten dat we het leuk zouden vinden als ze ooit terugkeren." Het moge duidelijk zijn dat FC Uden een club in beweging is. Waar komt al die dadendrang toch vandaan? "Een aantal jaren geleden werd Hans van Collenburg voorzitter. Hij wilde graag jonge honden om zich heen die ook een clubhart bezaten. Samen beseften we daarna dat FC Uden geleid moet worden als een klein bedrijf, een sportieve exponent van de huidige samenleving in Uden. We zijn echt bezig FC Uden op de kaart te zetten. Deze club heeft altijd wel sluimerende ambities gehad, het is nu zaak om ze ook eens te gaan waarmaken."

Kampioen?
Het eerste team is lijstaanvoerder van de vijfde klasse G, het lijkt uit te draaien op een kampioenschap. Remco Snoep denkt dat het team nog stappen kan maken. "Voetballend hebben we uitstekende spelers alleen moeten we fysiek en als team nog stapjes maken. We hebben dit seizoen een paar goede voetballers in het team gekregen vanuit UDI'19 en dan zie je het niveau omhoog gaan. Veel jonge honden met daarbij de routine van de belangrijke Thijs van der Voort en ook een Rob Kuijpers. We hebben individueel veel kwaliteit. Volgend seizoen wordt Johan van Osch onze nieuwe trainer. Hij komt uit het Osse circuit waardoor we ook zijn netwerk aanspreken richting invulling nieuwe selectie volgend jaar. We zijn nu eenmaal ambitieus en we zullen in de toekomst ook meedenken als het gaat om reiskostenvergoedingen en dergelijke. We willen nu eenmaal stappen maken. Uiteraard heb ik zelf ook een netwerk maar ik voer niet de gesprekken met spelers. We moeten in beweging blijven want stilstand is nu eenmaal achteruitgang." (Willy Rooyakkers)

Programma vijfde klasse G:
- De Zwaluw - DSV
- FC Uden - Gassel
- Odiliapeel/Braks Gro - Heijen
- Constantia - Juliana Mill
- SC St. Hubert - Vianen Vooruit
- Estria - Toxandria

Stand vijfde klasse G:
1. FC Uden 18 -41
2. Vianen Vooruit 18 -35
3. Heijen 18 -33
4. Juliana Mill 18 -33
5. Constantia 18 -28
6. Odiliapeel/Braks Gro 18 -24
7. Estria 18 -23
8. Gassel 18 -22
9. DSV 18 -22
10. De Zwaluw 18 -22
11. Toxandria 18 -13
12. SC St. Hubert 18 -4
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant