Afbeelding

Officiële opening Wijde Wereld

Onderwijs 380 keer gelezen
UDEN - Speelleercentrum de Wijde Wereld wordt 19 april officieel geopend tussen 14.30 uur en 16.00 uur. Daarvoor zijn wethouder Thijs Vonk en burgemeester henk hellegers uitgenodigd. De Wijde Wereld is in augustus vorig jaar van start gegaan. Het is een nieuw geïntegreerd onderwijs- en opvang concept voor kinderen van 0 tot 13 jaar in een nieuw gebouw aan Helmteken in de wijk Uden-Zuid.

[image=241845]

Speelleercentrum de Wijde Wereld werkt vanuit één organisatie Kiem onderwijs en opvang, voorheen ‘SKOGU’. Het idee van de Wijde Wereld is in 2003 door directeur Jos van Zutphen ontwikkeld en het heeft negen jaar moeten duren voordat het uiteindelijk gerealiseerd is. “We hebben gekozen voor de term - Speelleercentrum - om aan te geven dat er in dit centrum inderdaad ruimte en tijd is om te spelen en te leren”, legt Van Zutphen uit. Landelijk wordt veelal de term IKC (Integraal Kind Centrum) gehanteerd.
Het centrum is bekostigd door de gemeente Uden, samen met Kiem onderwijs en opvang. Vanuit het oogpunt van onderwijshuisvesting diende gemeente Uden twaalf extra lokalen te realiseren in de wijk Uden-Zuid. Kiem onderwijs en opvang heeft daaraan een substantieel bedrag toegevoegd om het Speelleercentrum zoals het er nu staat te realiseren. Beiden zijn daarmee eigenaar van een deel van het pand.
Bij de start had Wijde Wereld 23 kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar en één kind van 1 jaar in het kinderdagverblijf. Op 1 april. waren er inmiddels 48 kinderen van 4 tot 12 jaar en 20 kinderen van 0 tot 4 jaar in het kinderdagverblijf. Van Zutphen verwacht en rekent erop dat die groei doorzet. www.dewijdewereld.eu
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant