Michiel van Zuidam meldt zich voor UDI'19

Voetbal 105 keer gelezen
UDEN - Het was nog niet het seizoen van Michiel van Zuidam. UDI'19-trainer Bas Gösgens is van mening dat zijn linkerspits het volgende stapje in zijn ontwikkeling moet zetten en toonde zich vaak kritisch. In het thuisduel met Brabantia liet Van Zuidam met een fraaie goal en gave assist zien dat hij er nog is: 2-0.

[youtube=3gBrmCsCkoQ]

[image=241941]

De Parkzichters kunnen door de verdiende winstpartij misschien uitkijken naar een mooi slot van de competitie. De Udenaren hebben de koppositie in de derde periode op doelsaldo van Schijndel overgenomen en sluiten ook op de reguliere ranglijst aan bij de subtop. En dat terwijl de thuisploeg het zich nog best lastig maakte tegen het Brabantia van ex-trainer Chris van den Dungen en zijn assistent Reggie van Gennip. Al in de eerste vijf minuten van de wedstrijd liet UDI'19 liefst drie open kansen liggen. Kevin van Veen en Michiel van Zuidam hadden allebei twee keer moeten scoren maar Brabantia-doelman Denny Witjes, volgend jaar terug in Uden, toonde zich telkens sterk in het uitkomen.

[image=241939]

Roy Vissers
Toen de gasten de eerste minuten waren doorgekomen keerde de rust weder en kreeg ook Brabantia een paar goede kansen. Het was telkens de bedrijvige Roy Vissers, ex-UDI'19, die er bij betrokken was. Eerst miste hij zelf een open kopkans en later bediende hij Kenneth Cicilia op maat die echter eveneens faalde. Het spelpeil van UDI'19 was inmiddels naar een bedenkelijk niveau gezakt. Vlak voor rust viel Mark van den Meulenhof uit na een ongelukkige botsing waarna Mourad Maamar in de ploeg kwam. Na de pauze pakten de gastheren het heft weer in handen. Na een minuut of zeven was het raak toen Bas van der Berk zich weer eens balvast toonde en teruglegde op Michiel van Zuidam die de bal vervolgens fantastisch in de bovenhoek schilderde: 1-0. Bas Gösgens balde de vuist naast het veld, daarmee aantonend te geloven in de ontwikkeling van zijn vleugelspits.

[image=241940]

Beslissing
Twintig minuten voor tijd wisselde Gösgens rechterspits Tim Wolf voor Johan Vissers waarna Van Zuidam van kant wisselde. Nog geen minuut later toonde hij aan ook aan die kant te kunnen acteren door perfect voor te zetten waarna Bas van der Berk bij de tweede paal, naar links verhuisd als hij was, technisch knap binnenschoot: 2-0. De wedstrijd was daarmee gelopen want het dappere Brabantia probeerde het wel maar kon niet echt meer gevaarlijk worden. Eén kans kwam er voor maar UDI'19-keeper Thijs van Hoeij redde knap in een één tegen één situatie. De drie punten gingen naar de gastheren die de komende weken kunnen kijken wat er nog in het vat zit. Speciale vermelding overigens voor rechtsback Jaap Benkers. Vorige week speelde hij al Patrick Philipart uit de wedstrijd en nu Nick Tielemans. (Willy Rooyakkers)

UDI'19 - Van Hoeij, Benkers, Van Dijk, Van den Meulenhof (44. Maamar), Henskens, Van Geelkerken, Van der Berk, Van Cuijk, Wolf (70. Vissers), Van Veen, Van Zuidam