Afbeelding

Windkracht 6 in Odiliapeel

Muziek 21 keer gelezen
ODILIAPEEL - Op basisschool D’n Dijk in Odiliapeel draaide de afgelopen weken voor de tweede keer het Windkracht 6 programma. De leerlingen van de groepen 5 en 6 kregen uitleg over koperen blaasinstrumenten, houten blaasinstrumenten en slagwerkinstrumenten en hebben de aanwezige instrumenten kunnen uitproberen.

[image=242042]

Ze hebben geleerd om geluid uit een blaasinstrument te krijgen en gezamenlijk een ritme te slaan. Deze keer niet op slagwerkinstrumenten, maar op emmers! Cindy van Rijn van MIK Kunsteducatie heeft samen met de dirigent, instructeur en opleidingscommissie van muziekvereniging St. Marcellus deze lessen verzorgd.
Wat de leerlingen hebben geleerd, willen ze graag laten horen op de afsluitingsavond op dinsdag 23 april a.s. om 18.30 uur in zaal de Beukenhof. Ouders, broers, zussen en leerkrachten worden hiervoor van harte uitgenodigd. Na het optreden, wat in samenwerking plaatsvindt met de blazers- en slagwerkgroep van St. Marcellus, is er een instrumentenmarkt. Iedereen kan dan nog een keer instrumenten uitproberen en daarna kunnen leerlingen van de groepen 5, 6, 7 en 8 zich inschrijven voor een gratis proefles bij MIK Kunsteducatie.
(foto's Jolanda Schonenberg)

[image=242043][image=242045][image=242044][image=242046]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant