Afbeelding

Nieuw calamiteitenplan marathon Eindhoven

Sport 54 keer gelezen
EINDHOVEN – Er komt een nieuw aangepast calamiteitenplan voor de marathon van Eindhoven. Dat zei Edgar de Veer, directeur van de marathon van Eindhoven naar aanleiding van de aanslag bij de marathon van Boston gisteravond.

[image=242149]

De Veer, die de marathon in Boston in het verleden veelvuldig bezocht, heeft de gebeurtenissen vol afschuw via televisie en social media gevolgd. Hij refereerde vanmorgen op Studio 040 naar de gebeurtenissen op Koninginnedag in Apeldoorn. “We hebben gisteravond al snel besloten dat wij opnieuw gaan kijken naar ons calamiteitenplan. Je moet met van alles rekening houden. Je kunt een parcours van 42 kilometer niet waterdicht beveiligen. We moeten goed kijken wat we doen als er iets gebeurd. Wat is je centrale post, kunnen hulpdiensten snel ingeschakeld worden en hoe ga je om met zo'n plotselinge gebeurtenis?" De marathon van Eindhoven wordt gehouden op zondag 13 oktober met start en finish op de Vestdijk.

Aanslag
In de Amerikaanse stad Boston ontploften gisteren op 200 meter van elkaar twee bommen. In de buurt van de finishlijn van de marathon vielen de meeste slachtoffers. Drie mensen kwamen om het leven, ruim 100 personen raakten gewond. De Amerikaanse autoriteiten gaan uit van een aanslag, maar het woord terrorisme werd ook door president Obama nog niet in de mond genomen.

Wereldnieuws
Voorzitter Peter Notten van de marathon Eindhoven reageerde gisteravond al geschokt op zijn Twitter-account: “Alle sterkte voor nabestaanden van slachtoffers, gewonden en onze collega-organisatoren van de Boston Marathon. Alle seinen op rood na gitzwarte dag voor marathonsport. Bij lange na geen wereldrecord, maar na 4u09min (=2 marathons) nog maandenlang wereldnieuws!”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant