Afbeelding

‘Lost tapes’ van Migra’s ontdekt

Muziek 80 keer gelezen
UDEN - De Migra’s met Toon van der Burgt werden beroemd als duo, maar begin jaren zeventig was het een kwartet. “In de toenmalige bezetting zijn er met de toenmalige technische mogelijkheden door drie hobbyisten opnames gemaakt van enkele in Beugen”, vertelt Toon die inmiddels 76 jaar is.

[image=242390]

De herinnering aan die opnames herleefde toen Toon met de toenmalige drummer Piet Queens sprak. “Zouden die banden nog bestaan en waar zouden ze zijn.” De twee gingen op onderzoek uit en kwamen terecht bij Henny Slaats uit St-Hubert de opnameleider van toen: “Hij had nog een paar nummers op een cassettebandje van toen maar de kwaliteit liet wat te wensen over”, vertelt Toon. “Voor de originele banden verwees hij ons naar Jan Vloet uit Uden.”
Jan Vloet had inderdaad de banden! “Het mooie van het verhaal is, dat e banden die we zochten al 40 jaar op 500 meter afstand lagen”, lacht Toon. “Jan vertelde dat de opname in 1973 gemaakt zijn en nog van goede kwaliteit!” De banden worden nu bewerkt en via de computer op CD gezet, vertelt Toon. “Mooi om na 40 jaar de livemuziek van De Migra’s terug te vinden en te kunnen beluisteren!”

[image=76125]

[image=76124]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant