Afbeelding

Gösgens: 'Proberen feestje UNA uit te stellen'

Voetbal 18 keer gelezen
UDEN - De kans is redelijk groot dat UNA aanstaande zondag bij winst op UDI'19 zich al kampioen van de Hoofdklasse B mag noemen. Hoewel UDI'19-trainer Bas Gösgens een aantal seizoenen prettig bij de club uit Zeelst werkte wil hij dat toch liever voorkomen. Gösgens: "Ze worden toch wel kampioen, ze kunnen best nog wel een weekje wachten.

Door zijn achtergrond kent Bas Gösgens de kwaliteiten van de aanstaande kampioen als geen ander. "Ze hebben vijf of zes spelers in de ploeg die op hun positie de beste zijn van de Hoofdklasse B. Voetballers als Niek van Boekel, Steven Barten, Brian Boogers en Torino Hunte staan garant voor succes en zo hebben ze er nog wel meer. Voetballend kunnen wij als UDI'19 best aardig meekomen, dat zag je ook in de uitwedstrijd. Alleen zijn wij op specifieke momenten niet bij de les en zij juist superscherp en efficiënt. Dat is nu net het verschil tussen kampioen worden van de Hoofdklasse en lekker in de middenmoot meedraaien zoals wij."

[image=224627]

Corrigerend vermogen
Bij de ontwikkeling van een team hoort zelfregulerend vermogen binnen de spelersgroep. Als er fouten gemaakt worden dan mag een ploeggenoot daar best op wijzen. "Alleen dan word je beter. Ik denk dat we nu te weinig spelers hebben die over deze eigenschappen beschikken. Je moet met elkaar praten, elkaars sterke punten ontdekken. Wanneer ga je diep? Wanneer niet. Kleine dingetjes, die helpen om in de wedstrijd samen beter te voetballen. En als iemand een grote kans mist moet er niet een sfeertje zijn van 'volgende keer beter'. Er mag gerust eens wat geroepen worden. Ik denk dat we volgend jaar wel een paar van dit soort types erbij krijgen en dat is alleen maar goed. Je kunt die jongens het ook niet verwijten, het zit in je of niet, en daarbij heeft het misschien ook te maken met een stukje opleiding."

Michiel van Zuidam
Bas Gösgens is als rechtgeaarde trainer constant bezig om meer rendement uit zijn spelers te krijgen. Een goed voorbeeld is Michiel van Zuidam, de vleugelspeler die over veel potentie beschikt. Na diverse keren te zijn gewisseld groeide hij afgelopen zondag uit tot man van de wedstrijd door bij de 2-0 zege op Brabantia te tekenen voor een fraaie goal en prima assist. Gösgens: "Michiel is een hele goede voetballer alleen moet hij leren zijn kwaliteiten optimaal te benutten. Hij moet geen duels opzoeken maar er proberen uit te blijven bijvoorbeeld. Omdat hij zo snel is moet hij diep gaan en niet teveel in de bal komen. Hij zit nu in een leermoment en ik denk dat het steeds beter gaat. Wat ons opvalt is dat hij telkens getergd invalt als hij gepasseerd wordt. Ik wil een Michiel zien die zo vanaf de eerste minuut speelt, als hij dat voor elkaar krijgt dan is hij goud waard voor ons. En natuurlijk mag een buitenspeler grillig zijn, dat hoort erbij. Afgelopen zondag wisselde ik Tim Wolf omdat hij niet lekker in de wedstrijd zat. Ik had echter gezien dat die linksback op snelheid door Michiel te pakken was en zette hem daardoor naar rechts. Dat het meteen resultaat opleverde was natuurlijk vervolgens mooi meegenomen."

[image=135366]

Mark van de Meulenhof afwezig
Tegen UNA zal Mark van de Meulenhof ontbreken vanwege een schorsing. Thijmen de Ruiter is er juist weer bij na een gedwongen reglementaire afwezigheid. (Willy Rooyakkers)

Programma Hoofdklasse B:
- Brabantia- SV Venray (18.4/20.00 uur)
- Baronie - Dongen
- UDI'19/Beter Bed- UNA/Brinvast
- Brabantia -Blauw Geel'38/JUMBO
- EHC/Heuts- Schijndel/VITAM Catering
- Nuenen -SV Venray
- Someren -Groene Ster
- Goes -Deurne

Stand Hoofdklasse B:
1. UNA/Brinvast 22 -54
2. SV Venray 21 -42
3. Schijndel/VITAM 22 -37
4. EHC/Heuts 22 -35
5. UDI'19/Beter Bed 22 -34
6. Baronie 22 -33
7. Nuenen 23 -32
8. Groene Ster 22 -31
9. Dongen 22 -30
10. Deurne 22 -28
11. Blauw Geel'38/JUMBO 22 -27
12. Goes 22 -23
13. Brabantia 22 -20
14. Someren 22 -9
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant