Afbeelding

Koor Zonder Noten: ‘15 jaar lief en leed’

Muziek 102 keer gelezen
UDEN - ‘15 jaar lief en leed’ zo heet de nieuwe cd die het Koor Zonder Noten zondag 28 april op de markt brengt. Een toepasselijke titel, want KZN bestaat 15 jaar “En we hebben als koorleden een hechte band: we delen we echt lief en leed met elkaar!”

[image=175161]

Het is de tweede cd van het Koor Zonder Noten en op het album is de muzikale groei duidelijk te horen. “We zingen bijvoorbeeld tweede stem”, vertelt voorzitster Cathie Kop. “Tien jaar geleden zongen we nog ‘als het maar zingen was’, maar we hebben heel wat bijgeleerd onder leiding van dirigent Harry Hermkens. Die tweede stem was behoorlijk moeilijk en een aantal dames had het nog nooit gedaan. Maar we zijn maanden aan een stuk een uur eerder naar de repetitie gekomen en zo hebben we tweede stem geleerd: het resultaat mag er zijn.”

[image=211536]

Op de cd staan Nederlandstalige nummers die het koor vaker zingt bij optredens. “Het zijn pakkende herkenbare nummers”, weet Cathie. “Gezellige meezingers die we ook uitbeelden.”
De expresse is niet op de cd natuurlijk niet te zien. Maar de vrolijkheid tijdens de opnames in het Muziekhuis in Volkel is wel te horen. “Het was een geweldige dag met worstenbrood en appelflappen”, herinnert Jacinta Ceelen. “Henny Korsten heeft alles tegelijk opgenomen, zodat je de interactie hebt tussen koorleden en muzikanten. Je kon de spanning op de lippen lezen, maar na een paar nummers viel dat weg. We zijn hartstikke trots op de cd!”

Burgemeester Hellegers ontvangt zondag 28 april om 12.00 uur het eerste exemplaar van ‘15 jaar lief en leed’. Dat gebeurt tijdens de opening van ‘Het Festival van het Nederlandse lied’. De cd is vanaf 13.00 uur te koop in een standje op de Markt en kost 6,50 euro.

[image=194889]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant