2H: Nulandia pakt broodnodige winst

Voetbal 28 keer gelezen
NULAND - Wie degraderen en wie spelen er nacompetitie in de tweede klasse H? Het is enorm spannend onderin. Helden lijkt zeker van degradatie, maar verder is er nog niets over te zeggen.

Nulandia staat momenteel elfde, een plek die nacompetitie betekent. De Nulanders wonnen zondagmiddag met 3-1 van Volharding en hebben daardoor maar drie punten achterstand op de eerder genoemde ploeg, die zevende staat. Het eerste kwartier was de bezoekende ploeg beter en zorgde het voor gevaar met veel beweging op het middenveld en in de aanval. Nulandia kreeg echter na deze periode controle over de wedstrijd en creëerde ook kansen. Beide ploegen gingen rusten met 0-0, maar snel in de tweede helft werd het 0-1 toen Nulandia-verdediger Joris Razenberg een foutje maakte en Tim Brouwer binnenwerkte: 0-1. "Ik dacht wel even: daar gaan we", aldus Nulandia-trainer Maarten van Vugt. Nulandia wankelde, maar na vijf minuten toonde de ploeg veerkracht. De thuisploeg werd beter en na 90 minuten stond er een terechte 3-1 eindstand op de borden. Geert Korsten maakte vanaf de strafschopstip 1-1, Benny Luijsterburg kopte de 2-1 binnen en de 3-1 was van Rik Korsten.

[image=242542]

Prinses Irene verliest van 'angstgegner'
Prinses Irene heeft dit seizoen niks te zeggen gehad tegen Venlosche Boys. Thuis verloor het met 3-7, zondagmiddag ging het met 3-2 onderuit. Het eerste half uur waren de Limburgers heer en meester en kwamen ze op 1-0 door Thomas de Jong. Na 37 minuten werd het echter gelijk toen de keeper zich door het slechte veld verkeek op een lange bal en Tim van de Brand binnen kon schuiven. Net na rust kwam Venlosche Boys weer op voorsprong. Doelman Paul Timers kreeg een bal tegen zijn borst aan, waarna Paul van Liempd uit de rebound scoorde. Beide ploegen kregen vervolgens kansen (waaronder bij Prinses Irene A-junior Tim van der Heijden), maar in de zeventigste minuut leek de wedstrijd beslist door Jerry Schluter. Zes minuten was de spanning weer terug toen Job van den Elzen een goede actie van Gijs van Erp bekroonde met een doelpunt. De 3-3 zou niet meer vallen en zou ook niet terecht zijn geweest. De komende weken treft Prinses Irene laagvliegers Helden, Mierlo-Hout en Nulandia. Punten zijn hard nodig om volgend seizoen opnieuw tweede klasse te voetballen.

Margriet geeft winst uit handen
Margriet begon uitstekend op bezoek bij Wilhelmina'08. Na twintig minuten stond het al 0-2 voor de Ossenaren dankzij doelpunten van Rick van Rodijnen (de laatste weken uitstekend in vorm) en Joey Schuurmans. De bezoekers mochten vervolgens Nick Bronzwaer dankbaar zijn. De voormalig speler van SV Venray tekende met twee doelpunten (verdeeld over beide helften) voor de 2-2 eindstand.

SSS'18 derde
SSS'18 staat derde in 2H en is nog niet kansloos voor de tweede plaats. De formatie uit Overloon won met 3-0 van Helden, dat daarmee zo goed als zeker is gedegradeerd naar de derde klasse. Wout Janssen was als invaller belangrijk met twee treffers. Koen Voesten verschalkte ook de Helden-doelman. Het staat een punt voor op Berghem Sport, dat op bezoek bij ZSV 0-0 speelde. Met een punt mochten de Berghemnaren tevreden zijn.