Afbeelding

4G: Veel kandidaten voor vacante periodes

Voetbal 9 keer gelezen
VOLKEL – In 4G zijn nog twee periodes niet ingevuld. Periode-1 die door kampioen Boekel Sport werd gewonnen. Dan is er nog Periode-3 waar Volkel momenteel een kopgroep van vier ploegen aanvoert. De Volkelnaren overigens spelen donderdag thuis tegen Wilhelmina’08 in de halve finale districtsbeker.

[image=79586]

Volkel ontvangt komende zondag ASV’33. Het team van trainer Hans van Beek speelt nog uitsluitend voor de spreekwoordelijke eer. Volkel heeft nog andere belangen: de afloop van periode-3, waar het met één puntje een groep van vier ploegen aanvoert (kampioen Boekel Sport doet niet meer mee) Zondag tegen ASV’33 en dan op de laatste speeldag uit naar Boekel Sport. Een wedstrijd waar het door de jaren traditie is voor de Boekelnaren om het clichématige roet in het Volkelse eten te gooien. Dus dat wordt nog een zware missie. Donderdag komt er een leuk moment in de competitie die voor Volkel zo slecht begon. De halve finale districtsbeker thuis tegen Wilhelmina’08. De ploeg uit Weert staat momenteel vijfde in de tweede klasse-H waar DESO afgelopen zondag kampioen werd. Een mooie week wacht voor de ploeg van Volkel-trainer William van der Steen.

Herpakken
DVG krijgt VOW als gast op de Roode Bleek in Liempde. Voor de ploeg van scheidend VOW-trainer Han van Rosmalen staat er niet veel meer op het spel. DVG moet nog vol aan de bak. DVG-trainer Rob van Griensven: “We zullen inderdaad nog vol aan de bak moeten. Ben erg trots op de groep hoe we Boekel Sport hebben verslagen. Na het verlies tegen Boskant en het missen van de periode baalde iedereen enorm, maar het tekent deze jonge groep dat ze zich zo herpakken en toch vol voor de resterende kansen gaan. Er gaan geen spelers mee naar DAW al zouden er wel een aantal makkelijk mee kunnen in een klasse hoger.”

Eindrangschikking
Voor Avesteyn wordt het nog spannend. De club van trainer Antwan van Rijn gokt nog op twee paarden. De Dinthernaren kunnen zelf de periode pakken. Maar ook is het mogelijk als best geplaatste in de eindrangschikking de periode van kampioen Boekel Sport over te nemen. Het is dan wel net zo makkelijk als Avesteyn zondag wint bij Handel. Misschien wel overbodig te zeggen in dit geval. Stiphout Vooruit – ELI en Vorstenbossche Boys – Mariahout zijn er puur voor de statistieken. De tweejarige missie van Vorstenbossche Boys-trainer Willem van der Burgt zit er bijna op. Komend seizoen neemt het hij het stokje over van Marc van de Ven bij Venhorst die naar Heeswijk vetrekt. Zondag presenteert de club zich voor de laatste thuiswedstrijd van een slecht seizoen met een nog slechtere afloop helaas.

[image=237851]

Verdiende overwinning
Boskant krijgt kampioen Boekel Sport als tegenstander. In Boekel won Boskant op 11 november vorig jaar met 0-1. Het was de enige nederlaag in de race naar het latere kampioenschap voor de Boekelnaren. Het verlies van zondag niet meer ingecalculeerd omdat de ploeg een week eerder al kampioen werd. Trainer Theo van Lieshout wil voor zijn vertrek naar Rhode kost wat kost de periode-3 binnenhalen: “We hebben afgelopen zondag tegen ASV een verdiende overwinning geboekt, waardoor we nog volop meedoen in de strijd om een nacompetitieplaats. Zondag komt Boekel Sport op bezoek wat natuurlijk bezig is aan een geweldig seizoen en de terechte kampioen is. Zoals het er nu naar uitziet kunnen we met een vrij complete groep naar zondag toewerken al zijn er wel wat lichte blessures, maar het ziet er nog allemaal vrij positief uit.”

Programma 4G:
-Boskant - Boekel Sport
-Stiphout Vooruit - ELI
-Handel - Avesteyn
-DVG - VOW
-Vorstenbos.Boys - Mariahout
-Volkel - ASV'33

Stand 4G:
1 Boekel Sport 20 - 48
2 Avesteyn 20 - 41
3 Boskant 20 - 40
4 DVG 20 - 35
5 Stiphout Vooruit 20 - 31
6 Volkel 20 - 30
7 Handel 20 - 27
8 ASV'33 20 - 24
9 VOW 20 - 22
10 Mariahout 20 - 22 (Periode)
11 ELI 20 - 15
12 Vorstenb Boys 20 - 6

Stand Periode-3
1 Volkel 5 13
2 Boekel Sport (K) 5 12
3 Avesteyn 5 12
4 Boskant 5 10
5 DVG 5 10
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant