Afbeelding

Massief verzet tegen parkeerterrein Grave

Column 60 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=52585]

Daar sta je dan, als componist. In je hemd. Gelukkig heb ik in mijn auto een Wolter-Cruise-control, zodat mijn radio automatisch alle Nederlandstalige muziek blokkeert. Ik heb het lied nog niet eens gehoord. En geef toe, er zijn wel belangrijkere dingen om tegen te protesteren. Neem die onpeuterbare cellofaantjes die om een nieuw Cd’tje zitten. Een landelijk protest waard! Of wat dacht je van die nieuwe spijkerbroeken waar je je duim verstuikt als je die knoopjesgulp open of dicht wilt doen. Wc-papier met een hoedje op, wat vind je daarvan? Ja joh, geef dat papier een jas en een buskaartje zodat het na werktijd weer naar huis kan. Belachelijk! Mijn grootste ergernis wordt gevormd door die afschuwelijke kauwgom op straat. Als we nou ’s uit al die weggegooide kauwgom het achtergebleven spuug halen, dus het DNA, en we klonen daar dan weer een mens uit die we dan zijn paspoort afpakken en licht stenigen …is dat wat? Of ga ik nou te ver in mijn woede?

Het was de week van Het Grote Protest. Al deed Brabant niet mee. Nee, wij hebben al dat lied van Guus. Maar gelukkig hebben wij onze sukkelige gemeentebesturen om tegen te protesteren. In Bernheze stonden alle cafetaria’s op hun achterste benen omdat de gemeente een vergunning had verleend aan een Bossche keten van frietcaravans. De facebook-dreigementen waren niet van de (friet)lucht. De gemeenteraad van Grave wil in de kinderrijke wijk de Mars van een speel- en sportveld een parkeerplaats maken, en dat hebben ze ook geweten. De raadszaal trilt nu, een week later, nog na. En bij Beter Bed staan ze ook spuwend van woede op hun matrassen te springen want de gemeente Uden wil hen een boete van een paar ton opleggen voor het feit dat hun bedrijf al jarenlang in een agrarisch gebied staat. Maar wie heeft hier liggen slapen?

Jongens, rustig aan allemaal! Laten we een voorbeeld nemen aan onze nieuwe koning. Die heeft laten weten dat hij de komende jaren niets wil doen tegen 6 januari. Natuurlijk, hij had net zo makkelijk kunnen eisen om die dag vanaf nu over te slaan (“er zijn geen drie koningen, er is er maar eentje en dat ben ik”) maar dat deed hij niet. Leve de oranje driekleur! Nee, als ze op 30 april het Koningslied gaan spelen, ga ik gewoon staan (om de tv zachter te zetten).

Een onbedreigd weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant