Afbeelding

Stijn van Cuijk: 'Een stuntje moet kunnen'

Voetbal 103 keer gelezen
VOLKEL – Voetbalclub Volkel gaat nog voor twee prijzen. Vanavond speelt de club voor de halve finale beker thuis tegen tweedeklasser Wilhelmina'08, zondag is de periode-3 de inzet. Aanvaller Stijn van Cuijk (29) vervult hierin een niet onbelangrijke rol. Maakte ooit een uitstapje naar UDI'19 en TOP, maar voelt zich weer heerlijk thuis in zijn eigen Volkel.

Door: Peter Kuijpers

[image=242948]

Het lijkt een droom die maar niet wil stoppen: het bekerverhaal van voetbalclub Volkel. Het uitschakelen van tweedeklassers Margriet en Volharding, daarna volgde Hoofdklasser SV Venray dat in eigen huis werd geklopt. Eigenlijk verdoezelden deze bekersuccessen de slechte start van Volkel en beetje. Van Cuijk: "Zondermeer. Na vijf wedstrijden hadden we geloof ik één punt. Als excuus mogen we aanvoeren dat aanvoerder Ruud Verstegen lang geblesseerd was en ik zelf liep tegen een hamstringblessure op, waar ik veel te vroeg weer mee ging spelen. We moesten bovendien wennen aan William van der Steen en zijn kijk op voetbal. Een prima visie overigens, waar we nu goed mee uit de weg kunnen. We spelen nu, althans dat is ons streven, meer op de helft van de tegenstander. Dat moet ook, dat is Volkel. We missen alleen tot op heden nog een goede serie. Een winst van zo’n vijf wedstrijden achtereen. Dat zou lekker zijn."

Nieuw juichmoment
Volkel had een paar verliespartijen met een wat nare smaak. Vooral het verlies uit bij Avesteyn zit de Volkelnaren nog hoog waar met 3-2 verloren werd. "Dat had nooit mogen gebeuren. We bepaalden de wedstrijd en dan nog verlies je. Dat doet pijn. Dan zijn die bekerwedstrijden toch prachtig om ons blazoen wat op te vijzelen. We hebben bewezen dat we tegen hoger spelende clubs goed meekunnen. Maar ja, je moet het in de vierde klasse eerst bewijzen. De focus ligt dan ook op periode-3. Zondag ASV'33 dat moet kunnen en de laatste uit naar Boekel Sport. Die hebben ons al vaker dwars gelegen, maar nu zijn ze kampioen en denk ik dat we dat we dat daar moeten kunnen winnen. Het is wel belangrijk dat we in dit verhaal fit blijven. Ik reken op een goede afloop. Vanavond eerst maar eens kijken wat we kunnen tegen Wilhelmina’08. William, onze trainer, heeft ze vorige week aan het werk gezien. Hij vond het een goed spelend elftal, waar we de handen vol aan krijgen. We rekenen op veel publiek, leuk om dat mee te mogen maken." Het zou voor de club aan de Eeuwsels fantastisch zijn om na de degradatie van vorig seizoen, nota bene in het jubileumjaar, weer een nieuw juichmomentje toe te kunnen voegen.

Donderdag 20.00 uur Volkel – Wilhelmina’08 halve finale districtsbeker
Zondag 14.30 Volkel – ASV’33
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant