Afbeelding

Portretwedstrijd Beatrix en lintjesregen op UC

Onderwijs 113 keer gelezen
UDEN – Op het Udens College sector vmbo is een tekenwedstrijd gehouden die in het teken stond van de troonswisseling. Leerlingen uit het eerste en tweede jaar mochten bij het vak mens & vormgeving laten zien hoe koningin Beatrix er volgens hen uitziet. Woensdag 24 april werden de winnaars gekroond. Bij de brugklassers wist Maram Malak de meeste stemmen binnen te slepen. Janne van Hees won de creatieve wedstrijd bij de tweedejaars.

[image=242973]

De tekenwedstrijd werd gehouden in klassenverband. Per klas werden de mooiste portretten geselecteerd. Deze kregen een plekje in de personeelskamer van het Udens College. De leraren hadden de eer om als jury te fungeren.
Docente Marianne Mudde was trots op de leerlingen. “Het niveau is ontzettend hoog. Daar mogen we hier op school erg blij mee zijn. Helemaal als je bedenkt dat portrettekenen de moeilijkste vorm van tekenkunst is.”
Het podium van de brugklasdeelnemers zag er als volgt uit: 1. Maram Malak, 2. Guus Abbehuis, 3. Vera Schagen. Het podium van de deelnemers uit het tweede leerjaar: 1. Janne van Hees, 2. Brian Borsten, 3. Sverre van der Cruijsen. Alle prijswinnaars namen woensdag onder luid applaus van de docenten een tekenpakket in ontvangst.

Lintjesregen
De tekenwedstrijd werd gehouden om de troonswisseling te laten leven bij de onderbouwleerlingen. Om het initiatief een extra koninklijk tintje te geven mochten leerlingen ook lintjes uitreiken aan diegenen die ze eens extra in het zonnetje wilden zetten. De personen die het vaakst werden genoemd kregen ook daadwerkelijk een lintje opgespeld van directeur Ger de Bruin. De gelukkigen waren: de conciërges, de schoonmaakploeg, mediathecaris Marianne du Maine en docenten Irene Smits en Lizzy Johann. De ietwat vroege lintjesregen op het Udens College werd enthousiast ontvangen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant