Afbeelding

Gösgens: 'FC Den Bosch mooie stap'

Voetbal 84 keer gelezen
DEN BOSCH / UDEN - Bas Gösgens kent FC Den Bosch als zijn broekzak. Als assistent van Chris van den Dungen trainde hij er jaren terug al de jeugd. Steeds bleef hij er terugkomen. Nu zelfs als assistent van de nieuwe hoofdtrainer Ruud Kaiser. "Ja, ik zie het als een mooie stap. Iets was ik altijd al graag wilde."

De contacten waren er al langer maar afgelopen dinsdag kwam een en ander ineens in een stroomversnelling. "Ik had al met Fred (Van der Hoorn - wr) gesproken en Ruud ken ik al veel langer omdat ik vroeger bij TOP voetbalde en hij daar toen werkte als trainer. We hebben altijd wel contact gehouden. Niet dat we bij elkaar de deur platliepen, maar wel spraken we regelmatig over het spelletje. Dinsdag kwamen we rond, we hebben er een 'klap op gegeven' en toen was het een feit." Samen met Jan van Grinsven zal Bas Gösgens dus Ruud Kaiser gaan assisteren en het technische trio vormen van de Bossche BVO.

[image=231854]

UDI'19
Een en ander is echter goed te combineren met zijn job als hoofdtrainer van UDI'19. "De trainingen in Den Bosch zijn altijd in de ochtend. Alleen op vrijdagavond zal Bart Möhlmann de training in Uden zonder mij moeten leiden omdat ik dan meestal een wedstrijd zal hebben met FC Den Bosch. Ik denk dat het een reclame is voor UDI'19 als de trainer actief is bij een BVO. Echt vreemd is het zeker niet overigens, Klaas Wels en Jurgen Dirkx deden dit seizoen bijvoorbeeld hetzelfde bij SV Deurne/FC Oss en UNA/FC Eindhoven. Het is goed te combineren." Een jongendroom komt zodoende wel uit. "Nou ja, het is wel iets wat ik ambieerde. Ik ga nu de komende tijd kijken of ik mezelf goed kan ontwikkelen op die plek. Ik ga er echter vanuit dat bij een BVO werken er ook op neerkomt dat je goed met mensen moet kunnen omgaan. Niet elke voetballer heeft dezelfde benadering nodig, ik denk dat ik daar wel wat van begrijp. Los van het voetbaltechnische gedeelte." Aan de hand van zijn bevindingen in- en rond De Vliert kijkt Gösgens of hij wellicht nog een stapje verder wil. Daarvoor zou hij ook de cursus Coach Betaald Voetbal moeten volgen. "Ja, en daar kom je al niet zo makkelijk op he. Ik bekijk het gewoon van periode tot periode en dan zien we wel. Ik heb er in ieder geval veel zin in om aan de slag te gaan."

[image=186865]

Maamar en Van der Berk
Afgelopen zondag tegen UNA speelde UDI'19 goed. Bij vlagen zelfs érg goed. Opvallend was de goede invalbeurt van Mourad Maamar en de steeds fitter wordende Bas van der Berk. "Het is gewoon fantastisch hoe Mourad zich opstelt in de groep. We kiezen momenteel voor Robin van Cuijk op zijn plek maar Mourad blijft zich positief manifesteren. Inderdaad viel hij zondag zeer sterk in. Hij stond wat aanvallender opgesteld dan voorheen en deed het geweldig. Jammer dat zijn vliegende schot tegen de paal belandde. Ik had hem al gezegd vaker te moeten schieten, hij kan dat namelijk. Het is een geweldige voetballer, jammer dat hij vertrekt." Dat laatste geldt zeker ook voor Bas van der Berk. Het lijkt alsof de technicus met de week beter gaat spelen. Fitter wordt vooral. "Bas is echt top. En dan bedoel ik: écht top. Hij is ook zo'n speler die je anders moet benaderen. Hij heeft een lichaam wat begeleiding nodig heeft. Ik vind het soms niet erg dat hij op dinsdag alleen maar uitloopt, dat heeft hij nodig. Dat bedoel ik met dat je met mensen te maken hebt en dat het belangrijk is dat je als voetbaltrainer daar gevoel voor hebt."

Nacompetitie
Zondag speelt UDI'19 een inhaalduel bij Dongen. Deze wedstrijd telt niet mee voor de derde periode waarin de Parkzichters de leiding hebben genomen. Wint UDI'19 daarna de laatste twee wedstrijden dan kan het zomaar zijn dat men deelneemt aan de nacompetitie. "Ik denk dat we laten zien dat we steeds beter worden. We geven minder weg bijvoorbeeld. Er zit echt progressie in het team. We moeten echter wel normaal blijven doen want een paar weken geleden waren we nog bang voor de vierde plek van onderen." (Willy Rooyakkers)

Programma Hoofdklasse B:
- Deurne - Someren
- Venray - Schijndel
- Groene Ster - Goes
- EHC - UNA
- Dongen - UDI'19
- Blauw Geel'38 - Baronie

Stand Hoofdklasse B:
1.UNA 23 -55
2. Venray 23 -42
3. EHC 23 -38
4. Schijndel 23 -37
5. Baronie 23 -36
6. UDI'19 23 -35
7. Nuenen 24 -35
8. Groene Ster 23 -34
9. Dongen 23 -30
10. Blauw Geel 23-30
11. Deurne 23 -29
12. Goes 23 -24
13. Brabantia 24 -23
14. Someren 23 -9
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant