Afbeelding

Lintjesregen in de gemeente Uden

Algemeen 119 keer gelezen
UDEN – Burgemeester Henk Hellegers kon vrijdag weer verschillende Udenaren een lintje opspelden. In Uden, Volkel en Odiliapeel kregen in totaal acht mensen een Koninklijke Onderscheiding. Zeven gedecoreerden kregen die in het gemeentehuis tijdens een feestelijk programma. Een van hen werd ervoor naar Den Haag geroepen. De gedecoreerden die in Uden de onderscheiding kregen zijn:

[youtube=bjl2C_UTezI]


[image=243051]

Eef van Erp-Jansen uit Uden die deze onderscheiding krijgt voor haar grote inzet voor de samenleving. Mevrouw Van Erp heeft het G-Hockey bij Hockeyclub Uden mede geïnitieerd en coördineert dit intensief. Ze geeft training aan G-hockeyers, regelt wedstrijden, organiseert toernooien en houdt ook buiten de club contact. Ook heeft ze een samenwerking opgezet met andere clubs. Ze werkt verder elk jaar mee aan de Schoolsport Olympiade. Eef van Erp werft, traint en begeleidt nieuwe leden, in het bijzonder zeer jeugdige leden. Ze heeft daarbij vooral oog voor veiligheid en sportiviteit. En ze doet nog veel meer voor de Hockeyclub. Ook is ze al 25 jaar collectante voor KWF Kankerbestrijding.

[image=243061]

Theo van Erp is echtgenoot van Eef en ook heel actief voor de hockeyclub Uden als bestuurslid en regelde er ongeveer alle technische zaken. Ook landelijk is hij een belangrijk man voor de hockeysport met namen in de hoofd- en overgangsklasse. Van Erp heeft verschillende - inmiddels nationaal en internationaal opererende bondsscheidsrechters – opgeleid en hij is nog steeds examinator voor de KNHB. In de periode van 1983-1988 was hij internationaal arbiter bij het EK jongens. Ook heeft hij van 1979 tot 1991 de competitie heren hoofdklasse voor zijn rekening genomen.

[image=212627]

Jos Verhart uit Uden is penningmeester van het Oranjecomité Uden, coördineert de zaken voor de biljartvereniging, beheert de financiën voor het Koor zonder Noten en is voorzitter én penningmeester van het jaarlijkse landelijke Festival van het Nederlandse Lied. Hij is penningmeester van volleybalvereniging Saturnus waar hij nog meer taken uitvoert, voorzitter, penningmeester en opzichter bij volleybalvereniging de Turboslakken en penningmeester van de ondernemingsraad Basisschool 't Schrijverke (nu Palster) waar hij nog veel meer deed. Verder was hij invalkracht als vervanging van conciërge bij het Udens College en hielp mee tijdens lessen handenarbeid.

Albert van der Pol uit Odiliapeel is penningmeester en commissielid van de Stichting Dorpsraad Odiliapeel. Bij de ontwikkeling en realisering van het gemeenschapshuis Terra Victa is hij vanaf het begin nauw betrokken geweest. Ook bij de totstandkoming van het Dorps Ontwikkelings Plan (DOP) heeft hij als initiator een grote rol gespeeld. Ook werkt hij mee in de organisatie van de Luchtmachtdagen. Daarnaast is Van der Pol penningmeester van Volleybalvereniging Terraveen Forzato Combinatie. Hij heeft 25 jaar geleden zitting genomen in de dorpsraad om de belangen van alle sportverenigingen in Odiliapeel te behartigen.

Martin Tobä uit Uden zit vier dagen in de week op de dierenambulance, van 's morgens tot ’s avonds. En hij doet dit al acht jaar lang. Hij zet zich geheel belangenloos in voor alle zwerfdieren en aangereden dieren in het gebied tussen Sint Michielsgestel en Vierlingsbeek. Verder is hij jurylid bij zwemwedstrijden KNZB en vervult daar nog veel meer taken. Ook is hij lid van de technische commissie wedstrijdzwemmen bij Zwemvereniging Zeester in Uden. Verder richtte hij kaartclub Melle op en was 35 jaar bestuurslid.

[image=119466]

Rinus verhoeven uit Volkel zet zich al sinds 1988 in voor de leefbaarheid van Volkel door zijn werk in de Dorpsraad, waarvan hij de laatste zeventien jaar voorzitter is. Verhoeven heeft zich tot op heden met een lange lijst van activiteiten namens de Dorpsraad bezig gehouden en hierin het voortouw genomen. Je kunt nergens komen in Volkel of Verhoeven is er op een of andere manier bij betrokken.

[image=243033]

Willy van Lankveld uit Odiliapeel is lid van het Oranjecomité Odiliapeel en vrijwilliger in de parochie als acoliet en collectant.. Ook is hij koster en onderhoudsmedewerker van het kerkhof. Verder is hij actief voor De Peelmissietoer, is podiumbouwer voor de toneelclub en actief bij de tweedehands goederenmarkt in Odiliapeel. Van Lankveld brengt eten voor de ouderen van het steunpunt in Odiliapeel en spant zich in voor ponyclub De Peelse Pony Ruiters. Daarnaast deed hij bestuurswerk voor NCB Odiliapeel Kring Uden, basisschool Den Dijk in Odiliapeel, buurtvereniging Boswijk, KPJ Odiliapeel en KPJ Kring Uden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant